Είναι τα όνειρα που βλέπουμε μεταμφιεσμένα άτομα, αλλά ο σκοπός είναι άλλος από τον χορό και την αποκριά. Υπάρχει μια μέρα του χρόνου που λένε ότι οι ψυχές απελευθερώνονται και επιστρέφουν πίσω  στην ζωή. Αφήνουν τον κόσμο των νεκρών και κυκλοφορούν αόρατες ανάμεσα στους ζωντανούς. Στο εξωτερικό είναι μια σημαντική μέρα,  εμείς δεν την εορτάζουμε. Για μένα είναι η γενέθλια μέρα μου. Για μένα αυτό το όνειρο έχει πολλές φορές  άλλη ερμηνεία, επειδή γεννήθηκα τη συγκεκριμένη μέρα.

Γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31 Οκτωβρίου.  Όλοι μεταμφιέζονται με τρομακτικές και περίεργες στολές και επισκέπτονται τα σπίτια για να πάρουν γλυκά. Μοιάζει με τις αποκριές, αλλά εδώ οι στολές αποτελούν ένα μυστήριο. Αναφέρεται στο μυστικισμό και την ένωση των ζωντανών με τους νεκρούς. Είναι η μέρα που συμβαδίζουν, αλλά δεν συναντιούνται.  Αναφέρεται στους θεούς του Πάνω και του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή εποχή έχει μόνο εορταστικό χαρακτήρα, αλλά οι στολές παραμένουν ιδιαίτερες. Αυτή η μέρα είναι η γέφυρα ανάμεσα στον πάνω με τον κάτω κόσμο των νεκρών. Βλέπουμε πιο πολλά όνειρα με νεκρούς. Πρέπει να τα θυμόμαστε. Κάποιο μήνυμα θέλουν να μας δώσουν, ακόμα κι αν είναι όνειρα Κυριακής. Σ΄αυτή την περίπτωση το μήνυμα θα ερμηνευτεί αντίθετα.

Στα όνειρα λοιπόν είναι η γέφυρα με τους νεκρούς. Αν οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από μένα δει ότι είναι 31 Οκτωβρίου, δηλώνει μια σύνδεση με τους νεκρούς. Για μένα είναι η γενέθλια μέρα μου, όπως προείπα, και δεν έχει πάντα αυτή την ερμηνεία. Αυτή τη μέρα όλα τα μαγικά και οι ευχές πιάνουν λένε, ίσως αυτοί που γεννήθηκαν αυτή την μέρα να  εξαιρούνται. Όσες ευχές έκανα αυτή τη μέρα δεν έχουν επαληθευτεί σε μένα. Ίσως μια μέρα να γίνει αυτό… Συνδέεται με το μεταφυσικό, το υπερφυσικό. Εκείνη την ημέρα λένε ότι τα μέντιουμ έχουν μεγαλύτερη επαφή με τα πνεύματα. Η μαγεία είναι δυνατή εκείνη τη μέρα. Τα χαρακτηριστικά φαναράκια με τις κολοκύθες και τις φατσούλες είναι άλλοτε φοβερά και άλλοτε τόσο αστεία στο όνειρο,  που δείχνει μια πολύπλευρη κατάσταση όχι απλά όπως την βλέπουμε, αλλά κι όπως πραγματικά είναι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η γιορτή. Στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλής και γνωστή γιορτή.

Όνειρα Halloween

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.