Είναι τα όνειρα που ακολουθούν μετά από μια ολική καταστροφή όταν το άτομο και η ψυχή του μένουν ακόμα ζωντανά. Σ’ αυτή την καταστροφή μπορεί να δούμε κτίρια γκρεμισμένα, κορμιά διαμελισμένα, δάση κατεστραμμένα από τη φωτιά, αυτοκίνητα τρακαρισμένα κ.λ.π. . Έμεινε μια ρημαγμένη και ισοπεδωμένη πόλη, που το άτομο θέλει να αφήσει πίσω του και να ανοικοδομήσει από την αρχή τη ζωή του, δημιουργώντας μια νέα  πόλη,  γιατί είναι ακόμα ζωντανό το άτομο, υπάρχει και ελπίζει για κάτι νέο.

Όλοι κατάφεραν να φύγουν από τις κατεστραμμένες πόλεις, εκτός από την σύζυγο του Λωτ που είχε την περιέργεια να τις δει να καταστρέφονται…

Για να καταλάβετε τα όνειρα αυτά θα πρέπει να θυμήσω τι έπαθε η γυναίκα του Λωτ όταν γύρισε να δει περίεργη τα Σόδομα και τα Γόμορα όταν καταστράφηκαν. Έγινε στήλη άλατος. Άρα, στα όνειρα αυτά μας ζητά να μην γυρίσουμε πίσω, να μην δούμε τι καταστροφές έχουν γίνει, αλλά να αφήσουμε πίσω μας το κακό χωρίς να ελέγξουμε πόσο μεγάλο είναι, γιατί θα μας επηρεάσει και θα μας αποδυναμώσει αυτό που θα δούμε. Θα χάσουμε τη δύναμη να παλέψουμε για μια νέα αρχή. Θα παγιδευτούμε μέσα στην καταστροφή αυτή και θα γίνουμε ένα μ’ αυτήν. Άρα, πρέπει να φύγουμε το γρηγορότερο  και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την καταστροφή χωρίς να μας επηρεάσει τίποτα, ούτε η ίδια η περιέργειά μας, για να πετύχουμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο.

Ό,τι αφήνουμε πίσω μας στο όνειρο

Ένα σχόλιο στο Ό,τι αφήνουμε πίσω μας στο όνειρο

 • Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 στο 10:01
  Σύνδεσμος

  καλημέρα
  είδα στο όνειρο ότι πήγα στο χωριό όπου ζει η ηλικιωμένη
  μητέρα μου μονη της και στον κήπο είδα κομένο ένα δέντρο που στην (πραγματικότητα το είχε φυτεψη ο γιος μου), άρχισα να κλεω καί να μαλώνω την μητέρα μου γιατί το έκοψε και αυτή προσπαθούσε να δικαιολογηθεί τότε από το θυμό μου πήρα ένα πριόνι και προσπάθησα να κόψω ένα αλο δέντρο σαν εκδίκηση στο ονειρο ηταν νυχτα

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.