Δεν μπορούμε να νιώσουμε καλά με όλες τις ψυχές. Άλλες είναι ζεστές, άλλες παγερές, άλλες μας τρομάζουν, άλλες μας κάνουν να αηδιάζουμε το άτομο, κάποιες άλλες φορές θέλουμε να φύγουμε διότι το άτομο είναι βαρετό.  Αυτός είναι ο λόγος που ο έρωτας δεν γίνεται με το ζόρι ή δεν τους ερωτευόμαστε όλους. Αν ερωτευτούμε κάποιον για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, επειδή τον θαυμάζουμε ή μας φέρθηκε καλά  δεν θα βρούμε ανταπόκριση. Ανταπόκριση ερωτική θα βρούμε αν υπάρχει μια διαπροσωπική εκπομπή, ενέργεια παράλληλη  των δύο ψυχών. Όταν υπάρχει αμοιβαιότητα. Να μας αρέσει και να μην θυμόμαστε πως ήταν, διότι δεν μας ενδιαφέρει,  είναι ένα  σημάδι ότι είναι κάτι αμοιβαίο.  Μπορεί να δούμε αυτό το άτομο στο όνειρό μας λοιπόν και να μην μας κάνει καμία εντύπωση.  Φαίνεται ότι ο έρωτας που νομίζουμε ότι νιώθουμε είναι θαυμασμός που παγώνει και αυτό θα φανεί στην  πορεία, διότι στα όνειρα θα είναι επιθετικός και η ψυχή του θα είναι μαύρη και δεν θα μας δείχνει την χαρά να νιώσουμε αμοιβαία.  Αυτός είναι ο λόγος που για ασήμαντες αφορμές χαλάνε οι σχέσεις.  Δεν μας θέλει κάποιος πια επειδή παχύναμε, ένα τέτοιο αποτέλεσμα δείχνει ότι αγάπησε το ωραίο μας σώμα, επειδή τώρα δεν υπάρχει και ήταν το έναυσμα να μας προσέξει, γκρεμίζεται ή διαλύεται ο κόσμος του. Δεν υπήρξε ποτέ ερωτευμένος. Άρα, χωρίζουμε. Δεν αδυνατίζουμε, διότι πάλι θα νιώσει όπως τότε, αλλά αλίμονο αν ξαναβάλουμε τα κιλά. Αδυνατίζουμε πριν τον βρούμε. Αν μας ζητήσει να αδυνατίσουμε μετά, το έναυσμα να μας προσέξει ήταν κάτι όμορφο που έχουμε πάνω μας, όχι εμείς.

Σ’ αυτό το όνειρο με το γνωστό άτομο υπάρχει μια απομάκρυνση. Αν τσακωθήκαμε στην πραγματικότητα να η απάντηση. Αν όχι, τι συμβαίνει;

Βλέπεις άτομα που κυκλοφορούν με παχιές γυναίκες και είναι μαζί μετά από χρόνια, δεν χωρίζουν.  Αυτό δείχνει ότι κάτι άλλο τους ένωσε και αυτό δεν επηρεάζει τη σχέση τους. Όμως, καλό είναι πριν τον γνωρίσουμε να είμαστε λίγο εμφανίσιμοι και το μετά θα δείξει τι ένιωσε για μας.  Αυτά τα όνειρα μας φανερώνουν πολλά για τι νιώθουμε και τι είναι αυτό το άτομο για μας. Μόνο όταν γίνει βαθιά και αληθινή αγάπη τον ονειρευόμαστε ζεστό με την πραγματική του μορφή. Μέχρι να γίνει αυτό η σχέση πρέπει να περάσει από βαθμίδες.  Όποιος το καταφέρει ξέρει τι θέλει και δεν χωρίζει. Τα όνειρα αυτά μαρτυρούν πολλά, φτάνει μάτια και αυτιά να είναι ανοικτά για να βρουν απαντήσεις. Γι΄αυτό πρέπει να δούμε γιατί μας ερωτεύτηκε για την αύρα μας, για την ομορφιά, το μυαλό μας ή όλο μας το είναι;  Έχει σημασία τι βρήκε σε μας για να ξέρουμε αν αυτός ο γάμος αξίζει να   γίνει και πόσο διάρκεια θα έχει.  Αν γνωρίσει κάποιος μια άσχημη και του αρέσει, τότε όταν ομορφύνει θα του αρέσει πιο πολύ. Όταν γίνει ξανά άσχημη, δεν θα αλλάξει τίποτα στον αισθηματικό του κόσμο, διότι έτσι την γνώρισε. Ποιος όμως πλησιάζει μια άσχημη; Κανείς. Άρα, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Μακάριος είναι όταν αλλάξει όψη και γίνει άσχημος να μην χωρίσει. Τότε το άτομο καταλαβαίνει ότι αγαπήθηκε. Επειδή λοιπόν ο έρωτας και η αγάπη δεν ισχύουν αμέσως, το άτομο πρέπει να έχει μια εμφάνιση. Όταν αγαπήσει και αγαπηθεί αυτή η αλλαγή δεν φαίνεται. Όταν φανεί, τότε καταλαβαίνουμε τους λόγους που ενώθηκαν. Σε όλα δίνει απαντήσεις η ζωή.

Εκτός από το σύντροφο μπορεί να δούμε κάποιο γνωστό άτομο που δεν έχουμε οικειότητα. Είναι αληθινό το όνειρο και δείχνει ότι η ψυχή μας δεν το αποδέχεται ή είναι ένα αδιάφορο άτομο. Τα συναισθήματα είναι πραγματικά. Όχι πάντα οι εικόνες. Γι΄ αυτό πολλές φορές βλέπουμε ότι αγκαλιάζουμε έναν εχθρό.  Η εικόνα μας ξεγελά. Η ψυχή κάτι άλλο δείχνει, εμείς κάτι άλλο βλέπουμε και το όνειρο είναι αντίθετο. Μήπως όμως πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι αυτό το άτομο το έχουμε παρεξηγήσει; Πρέπει λοιπόν όταν αγκαλιάζουμε στο όνειρο έναν εχθρό να δούμε είναι πραγματικά εχθρός;  Το ίδιο κι αν ένα προσφιλές άτομο το διώχνουμε. Μήπως δεν είναι τελικά τόσο προσφιλές όσο νομίζουμε; Μήπως τα όνειρα δεν είναι πάντα αντίθετα, αλλά αγνοούμε μια αλήθεια που θέλουν να μας φανερώσουν;  Ας το ψάξουμε λοιπόν. Κάτι καλό θα ανακαλύψουμε και θα καταλάβουμε γιατί αυτό το άτομο δεν είναι τόσο οικείο κι ας το γνωρίζουμε, κι ας κάνουμε παρέα μαζί του. Η ψυχή ξέρει καλύτερα από μας την αλήθεια. Μένει κι εμείς να την ανακαλύψουμε.

Όταν γνωρίζουμε κάποιον, αλλά στο όνειρο δεν είναι οικείος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.