Είναι ένα αμφίβολο όνειρο, διότι το όνειρο δείχνει ότι το άτομο που ορκίζεται κάπου πιστεύει. Όμως, δεν είναι απαραίτητο στο όνειρο να πιάσει ο όρκος του. Ίσως, έχει την ανάγκη να το κάνει, να πείσει τον εαυτό του. Όμως άλλοι είναι οι παράγοντες που θα κρατήσει τον όρκο. Η δύναμη που κρύβει μέσα του, η πίστη ίσως τον βοηθήσουν να το κατορθώσει. Όμως, μέσα από ένα όνειρο ο όρκος δεν επαληθεύεται.  Αυτό εξαρτάται καθαρά από τη δύναμη του ατόμου. Αν γίνει αυτό, είναι σύμπτωση. Μόνο αν ορκιζόμαστε στην πατρίδα, στην θρησκεία είναι αληθινός. Αυτές οι αξίες είναι χαραγμένες μέσα μας από τότε που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Μόνο αν αλλάξουμε θρησκεία ή πατρίδα μπορεί ο όρκος αυτός να καταλυθεί.

Όταν ζητούμε άλλος να ορκιστεί δείχνει καθαρά ότι δεν εμπιστευόμαστε το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Ζητάμε να μας εγγυηθεί για αυτό που δείχνει,  πόσο αληθινός είναι. Όμως, στο όνειρο, όπως προείπα,  ασφάλεια δεν υπάρχει. Ακόμα και η ζωή μας διαψεύδει. Τόσο μάλλον το όνειρο.

Κάθε φορά που ορκιζόμαστε είναι μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε κάτι νέο και να το τηρήσουμε. Η μάχη που γίνεται μέσα μας ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα από την προηγούμενη. Ότι θα φέρουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτή τη φορά.

Αν αρνούμαστε να ορκιστούμε ξέρουμε καλά μέσα μας ότι κι αυτή η φορά είναι μάταιη. Κάνουμε μια προσπάθεια που θα έχει 100% το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί να κάνουμε τον κόπο εφόσον το γνωρίζουμε;

Όρκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.