Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι κάτι μας βασανίζει προσωποποιημένο, χωρίς εφιαλτικά στοιχεία. Σ” αυτό το όνειρο αν βιαστήκαμε, ξαναζούμε αυτό που ζήσαμε. Αν έχουμε τύψεις, σκεφτόμαστε τα όσα νιώθουμε ή γίνεται όνειρο με άλλους πρωταγωνιστές. Αν έχουμε ένα μυστικό, βλέπουμε ότι μαθαίνεται. Αν έχουμε προβλήματα, βλέπουμε ότι μας κυνηγούν. Είναι τα ίδια τα προβλήματα που μας κυνηγούν. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φέρνουμε συνέχεια στο μυαλό μας και έχουμε κολλήσει σ’ αυτά.

http://www.kavalapress.gr/wp-content/uploads/2015/03/VIASMOS-1.jpg

Με λίγα λόγια, βλέπουμε ξανά αυτό που ζήσαμε, όπως ακριβώς το ζήσαμε, χωρίς να πρόκειται για προφητικό όνειρο, αφού είναι βίωμά μας. Η διαφορά με τους μόνιμους εφιάλτες είναι ότι μπορεί ένα ψυχαναγκαστικό όνειρο να μας ταλαιπωρήσει για λίγο, με τους μόνιμους εφιάλτες το λίγο γίνεται πολύ και είναι μια μόνιμη κατάσταση που σπάνια ξεφεύγει κάποιος.  Επίσης, βλέπουμε κάποιες καταστάσεις που μας επιβάλλουν να ζούμε, νιώθουμε πιεσμένοι και αναγκασμένοι να κανουμε πράγματα πάνω από τις δυνάμεις μας, να δεχτούμε κάποιον που δεν αγαπάμε, να βιώσουμε μια κατάσταση που θεωρούμε ξένη. Όλα αυτά γίνονται όνειρα και μας τυραννούν θυμίζοντάς μας πόσο δυστυχισμένοι είμαστε.

Είναι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις που το άτομο δεν μπορεί να απαλλαγεί, αφού έχει αυτή την πάθηση, ενώ τα απλά εμμονικά όνειρα μπορεί να βασανίζουν ένα υγιές άτομο.  Εδώ ασχολείται με άχρηστα πράγματα για να απασχοληθεί,  τα μετράει, τα ταξινομεί. Χαλάει  το σπίτι για να το ξανατακτοποιήσει, πλένει συνέχεια τα χέρια του γιατί φοβάται τα μικρόβια. έχει την άσχημη συνήθεια να ελέγχει με ακρίβεια τα πάντα και αυτά επαναλαμβάνονται συνεχόμενα έχει τη σκέψη στραμμένη στο κακό. Συνεχόμενα σκέφτεται τα ίδια και τα ίδια και βρίσκει ασχολίες ή κατασκευάζει εκεί που δεν υπάρχουν.

Όνειρα ψυχαναγκαστικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.