Είναι διαφορετικό το όνειρο αυτό από το όνειρο του αποχωρισμού και της απώλειας, διότι υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες. Για τις διαφορές αυτές αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία ονείρων.

Το διαζύγιο αλληγορικά δηλώνει ότι έχουμε χωρίσει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό μας εαυτό. Σαν να είμαστε δύο πρόσωπα σε ένα σώμα. Το ένα δεν υπακούει το άλλο, όπως ο συνειδητός με τον ασυνείδητο κόσμο τους δεν συνυπάρχουν. Πρόκειται για διαταραγμένη ψυχή χωρίς συνείδηση που κάνει αυτό που θέλει χωρίς να έχει έλεγχο στις κινήσεις του σαν άτομο.

Κατά την  κυριολεκτική του έννοια είναι όνειρο φοβίας για τα νιόπαντρα ζευγάρια και για τα πολύ ερωτευμένα. Είναι ο αντικατοπτρισμός της δύσκολης συζυγικής μας ζωής που θα μπορούσε σαν όνειρο απελευθέρωσης να καταλήξει εκεί. Για να δει όμως κάποιος διαζύγιο χωρίς να το πάρει είναι ένα όνειρο προειδοποιητικό που τον ενημερώνει ότι μπορεί να επανασυνδεθεί ή να καλυτερεύσει την σχέση τους έστω και την τελευταία στιγμή. Δεν είναι πια αργά. Όμως, σε μια σχέση δεν φτάνει να θέλει ο ένας, αλλά κι ο άλλος εξίσου. Άρα, πρέπει να πολεμήσουν κι οι δύο με τον ίδιο ζήλο για να προλάβουν το επικείμενο διαζύγιο. Άρα, είναι και όνειρο προειδοποίησης και προβολής. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που ονειρεύτηκε διαζύγιο ότι θα το πάρει. Αυτό εννοείται!!!

Αν ονειρευτούμε ότι χωρίζουμε με τον  σύζυγό μας σημαίνει ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι τι θέλουμε ή τι πρόκειται να γίνει. Τότε πρέπει να σκεφτούμε τον οριστικό χωρισμό ή την επανασύνδεση. Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν. Αν αποφασίσουμε όμως να χωρίσουμε πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι τι πρόκειται να ζήσουμε από αυτή τη στιγμή και πέρα,  για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας πολύ γρήγορα ή να αφήσουμε πίσω μας ένα δρόμο που πονά και να χαράξουμε κάποιον άλλο χωρίς να πληγωθούμε. Αν όμως ο χωρισμός επέλθει με βία είναι δύσκολο να τον ξεπεράσουμε και να βγάλουμε από το μυαλό μας αυτή την κατάσταση. Ο αληθινός συναινετικός χωρισμός πονάει λιγότερο ή δεν πονάει καθόλου.

Αν δούμε όμως ότι χωρίζουμε το αγόρι μας είναι το αντίθετο. Η πραγματικότητα θα μας ενώσει περισσότερο.

Καλό όνειρο είναι μετά από ένα χωρισμό της πραγματικότητας να δούμε  πως πάμε ένα ταξίδι μόνες ή εκεί συναντούμε κάποιον άλλο. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε την παλιά μας ζωή και αποκτάμε μια νέα σχέση. Γίνεται μια αλλαγή και αποκτάμε κάτι νέο. Το όνειρο όμως δείχνει την επιθυμία μας εκεί που πάμε να είμαστε πιο τυχεροί.

Αν όμως δούμε ότι άλλο ζευγάρι χωρίζει είναι ο αποχωρισμός του αρχέτυπου. Ότι λειτουργούμε μόνες. Σαν όνειρο προβολής, αυτό το ζευγάρι είμαστε εμείς. Όμως μπορεί να πρόκειται αληθινά για αυτό το ζευγάρι. Ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά και το υποσυνείδητο τους έχει χωρίσει πριν την ώρα τους. Επίσης είναι ο δικός μας φόβος ότι θα μας χωρίσει ή θα μας εγκαταλείψει ο σύντροφός μας, όπως χώρισε εκείνο το ζευγάρι, ή η πεποίθηση ότι ο χωρισμός είναι για άλλους και όχι για μας.

Όνειρα χωρισμού

Ένα σχόλιο στο Όνειρα χωρισμού

  • Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 στο 08:37
    Σύνδεσμος

    Είδα ότι είχε κανονιση η γυναίκα μου είχε κανονιση να φυγή με την 2,5 ετών κόρη μου κρυφά από εμένα και το όνειρο περιείχε και σκύλο ότι είχαμε σκύλο δικό μας και ότι τον χάιδευα και έπαιζε μαζί μου μπορείτε να μου απαντήσετε Ευχαριστώ

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.