Φιλαυτία είναι ο Ναρκισσισμός. Ο θαυμασμός για τον εαυτό μας, ο εγωκεντρισμός.  Είναι λοιπόν τα όνειρα που σαν κέντρο τους έχουν τον εαυτό μας. Όλοι οι άλλοι είναι υπό ή κινούνται γύρω από μας.  Είναι δούλοι μας, είναι πιόνια μας, μας εξυπηρετούν είμαστε ανώτεροι και γενικά έχουμε μια δεσποτική συμπεριφορά απέναντί τους και στο όνειρο.

Είναι η τάση μας να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να βλέπουμε τους μυς μας, ανύπαρκτους τις περισσότερες φορές, τα ωραία μας μάτια, την κορμοστασιά μας. Η μόνη μας πίστη είναι ο εαυτός μας.  Όλα τα όνειρα είναι συμφεροντολογικά για να ωφεληθούμε από τους άλλους ή τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην περίπτωση του Ναρκισσιστή ο καθρέφτης δεν είναι όνειρο αντικατοπτρισμού. Φαίνεται όταν βλέπουμε κάποια πράγματα που στην πραγματικότητα δεν τα έχουμε ή ταλέντα που δεν διαθέτουμε. Τότε βλέπουμε τον εαυτό μας όπως θα θέλαμε να είναι. Όχι όπως πραγματικά είναι. Το γατάκι φαίνεται μέσα στον καθρέπτη λιοντάρι.

Όνειρα φιλαυτίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.