Είναι τα όνειρα που υποβάλλουν την σκέψη μας και την τροφοδοτούν μέσα από τις  διαφημίσεις ή τα τραγούδια με κρυφά μηνύματα που αντιλαμβάνεται το υποσυνείδητο κι όχι εμείς.  Όμως υπάρχουν και άλλα όνειρα υποβολής που μας υποβάλλουν οι δικοί μας άνθρωποι όταν πλάθουν την προσωπικότητά μας με τα δικά τους θέλω ή πρέπει που εκείνοι θεωρούν σωστά, με την δική τους αντίληψη, ανεξάρτητα αν αυτό ισχύει ή όχι. Αυτό κάνουν και οι τέλειοι αστέρες και μας ζητούν να γινουμε  όπως αυτοί και να έχουμε αυτούς σαν πρότυπα ομορφιάς.

Κακό όνειρο γίνεται επίσης,  όταν ακολουθούμε τον τρόπο ζωής ενός άλλου ατόμου και δεν έχουμε δική μας σκέψη, βούληση ή μας υποβάλλουν να ζούμε όπως αυτό. Τα όνειρα δεν έχουν απλό χαρακτήρα, αλλά γίνονται πιο ψυχαναγκαστικά, πιο βίαια.   Ένα παράδειγμα, είναι μια μητέρα που έχασε το αγαπημένο της παιδί. Το άλλο που βρίσκεται εν ζωή ντύνεται, συμπεριφέρεται όπως εκείνο. Γίνεται κάποιο άλλο παιδί προς τέρψη της μητέρας του, ενώ το ζωντανό παιδί κρυφά  εύχεται να είχε πεθάνει εκείνο, για να είναι εκείνη ευτυχισμένη,  αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς. Στο όνειρο δεν είναι οδυνηρή αυτή η κατάσταση, στην πραγματικότητα είναι πόνος.

Το ίδιο ακριβώς  ισχύει όταν ένας εργοδότης χάσει ένα πολύτιμο συνεργάτη και μυεί τον αντικαταστάτη του να συμπεριφέρεται και να λειτουργεί όπως εκείνος. Του υποβάλλει μια άλλη κατάσταση του δίνει κάποιο άλλο πρόγραμμα  απ’ αυτό που μπορεί να βιώνει και γίνεται υπεράνθρωπος,  με φόβο μην χάσει τη δουλειά του και να ικανοποιήσει το αφεντικό, ανεξάρτητα αν πληρώνεται καλά ή όχι. Αυτό το όνειρο είναι και ψυχαναγκαστικό παράλληλα.  Όμως, ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται με το δικό του τρόπο και δεν μπορεί να γίνει ένας άλλος. Αυτό μόνο οι ηθοποιοί μπορούν να το καταφέρουν και δυστυχώς δεν έχουν όλοι αυτό το ταλέντο. Αυτά τα άτομα έχουν διαλυμένη προσωπικότητα και δεν ξέρουν ποιοι τελικά είναι. Πώς να ξεκαθαρίσει ένα τέτοιο όνειρο που κάποιος έχει δομήσει  την προσωπικότητά του ατόμου βασει των επιθυμιών του; Άλλο είναι να του διορθώσει κάποια λάθη κι άλλο να πλάσει από την αρχή  την προσωπικότητά του ατόμου,  όπως εκείνος θέλει!

Όνειρα υποβολής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.