Δεν εννοώ τα όνειρα που βλέπουμε μια μέρα.  Ναι, υπήρχαν  και τα πολυήμερα όνειρα ατόμων που κοιμούνταν πολλές μέρες ή και μήνες, χωρίς να έχουν πέσει σε κώμα. Ήταν  μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων, όπως η ωραία κοιμωμένη του γνωστού παραμυθιιού,  που δεν ξύπνησαν την επόμενη μέρα, ούτε την μεθεπόμενη. Είχα ακούσει παλιά δύο τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις.

Λέγεται ότι κάποιο έργο της λογοτεχνίας γράφτηκε από ένα τέτοιο όνειρο. Δεν θυμάμαι δυστυχώς τον τίτλο.  Αναφερόταν  σε ένα μακρινό μέλλον. (Όποιος  ξέρει τον παρακαλώ να μου γράψει από κάτω τον τίτλο).    Είναι περίεργο πως αντιλαμβανόμαστε την επόμενη μέρα και ξυπνάμε. Γιατί άραγε στα άτομα αυτά αυτό τότε δεν έγινε;   Πως αντιλαμβανόμαστε ότι ξημέρωσε; Όλα είναι μυστήρια! Γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε όλους, γιατί συμβαίνει σε λίγους;

Γράφοντας αυτό το όνειρο δεν γνώριζα αν αυτό συμβαίνει σήμερα, αλλά σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση:

http://www.entypwsiako.com/afinontas-anavdous-tous-epistimones-1/

Η ερωτική έλξη με ένα τέτοιο άτομο ονομάζεται το σύνδρομο της ωραίας κοιμωμένης. Περνάει το πάθος όταν το άτομο ξυπνήσει.  Επίσης, είναι το σύνδρομο  που έχει το άτομο που κοιμάται για πολύ καιρό.  Δεν ξέρει πότε θα ξυπνήσει ή πότε  θα ξανα κοιμηθεί.  Μ΄ αυτό τον τρόπο φεύγουν τα νιάτα του και χάνει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του. Τα άτομα του περιβάλλοντός του ανησυχούν.

Όμως, τα άτομα που έχουν πέσει σε κώμα βλέπουν τέτοια όνειρα. Ενώ το άτομο κοιμάται π.χ. ένα μήνα και κάτι όσα ακούει να λέγονται και να γίνονται γύρω του γίνεται ένα πανέμορφο όνειρο δημιουργημένο απ΄ όσα  δεδομένα έχει μαζέψει τόσο καιρό που κοιμάται. Το υποσυνείδητό του μένει ζωντανό και δένει τις καταστάσεις με το δικό του τρόπο. Ένα παράδειγμα αυτού του ονείρου είναι το σίριαλ του Mega “Ένας μήνας και κάτι”

http://greek-movies.com/series.php?s=116

Νομίζει ότι όσα έχει ζήσει όλο αυτό τον καιρό  είναι βίωμά του. Δεν αντιλαμβάνεται ότι κοιμόταν. Νιώθει και θυμάται όσα ονειρεύτηκε και ξεχνά όσα έζησε. Μοιάζει σαν να ήταν σε ένα παράλληλο σύμπαν και επιστρέφει απότομα στο δικό μας.  Όμως αυτή η κατάσταση το κάνει ιδιαίτερο.

 

Όνειρα του συνδρόμου της Ωραίας κοιμωμένης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.