Βλέπεις στο όνειρο ότι έχεις καρκίνο ή σε πονάει η καρδιά σου. Υπάρχουν 3 πιθανές ερμηνείες ή ότι μελλοντικά θα ασθενήσεις ή ότι έχεις ήδη την ασθένεια, αλλά υπάρχει και μια τρίτη που αναφέρεται στα όνειρα του πόνου.  Αυτό το όνειρο είναι και αλληγορικό. Δηλώνει ότι υπάρχει ένα καρκίνωμα, κάτι που μας τρώει τα σωθικά και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό. Έχει γίνει πια συνήθεια και η μετάσταση που κάνει στα ζωτικά μας όργανα, πάντα αλληγορικά,  δεν φαίνεται.

Όμως, η κατάσταση του ατόμου που φέρει ένα καρκίνωμα δεν είναι όπως πριν το αποκτήσει. Όταν κανονικά πονάει το σώμα μας, είναι μια ενημέρωση ότι αυτό το όργανο έχει κάποιο πρόβλημα. Αν δεν μας ενοχλούσε, δεν θα γνωρίζαμε για το πρόβλημα αυτό, ώστε να το εντοπίσουμε και να το γιατρέψουμε. Άρα, ο πόνος είναι αποτέλεσμα ηλεκτρικών εκκενώσεων στους νευρώνες. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος μας προειδοποιεί άμεσα για κάτι που συμβαίνει στο σώμα μας, το οποίο του προκαλεί κάτι κακό. Άρα, εκτός που μας ενημερώνει κυριολεκτικά στο όνειρο ότι πονάμε, αλληγορικά μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να απαλλαγούμε από κάποιο πρόβλημα που μας πλήγωσε βαθιά, διότι  πρέπει να πονέσουμε για να το γιατρέψουμε, πριν μας διαλύσει ψυχικά. Ο πόνος μας ενημερώνει για την ύπαρξή του, ώστε να τον  γιατρέψουμε. Όσο πιο πολύ πονάει το άτομο, λοιπόν, τόσο πιο καλά είναι γι’ αυτό, ώστε να  αφαιρέσει κάτι χαλασμένο ή σάπιο που μπορεί να του διαλύσει,  αλληγορικά πάντα,  τα ζωτικά του όργανα. Η κυριολεκτική κατάσταση του ονείρου αυτού φαίνεται πολύ  στα θεραπευτικά όνειρα. Αυτά τα όνειρα παίρνουν αυτή την ονομασία. Όμως,  υπάρχουν και τα αλληγορικά,  που εμφανίζονται κατά πολύ εδώ.

Κακό όνειρο είναι όταν  βλέπουμε την κατάθλιψή μας, την εγκατάλειψη και τον πόνο της ψυχής και το όνειρο απλά μας υπενθυμίζει την πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Όταν βλέπουμε ότι ζούμε μια ζωή όμορφη, γεμάτη χαρές, ενώ στην πραγματικότητα είναι πόνος και μας διαλύει ψυχικά, δεν χάθηκε τίποτα. Για να δει όμως,  σε μια τέτοια κατάσταση το άτομο καλό όνειρο,  δεν έχει πάψει να ελπίζει και ο πόνος δεν έχει φθάσει βαθιά. Κατά 90% ένα τέτοιο όνειρο μέσα σε ένα μεγάλο πόνο είναι  ένα λαμπρό μέλλον, ότι θα αλλάξει η κατάσταση, ότι θα γίνει το θαύμα, ενώ κατά τα 10% είναι όνειρο επιθυμίας, ευχητικό ή αυθυποβολής. Ένα αντίδοτο μέσα στο μεγάλο πόνο.

Άρα ο πόνος είναι ένα σήμα κινδύνου. Από τη στιγμή που ο πόνος είναι εμμονικός, προκαλείται από τα τεχνητά ερεθίσματα που έχουμε κατασκευάσει εμείς με το μυαλό μας. Δεν ξέρουμε που κρύβεται η αλήθεια.  Διαβάζει τον ψυχικό μας χάρτη και βγάζει τα ανάλογα πορίσματα. Ένα μεγάλο στρες ή ένα τσίμπημα κουνουπιού, στο όνειρο μπορεί να προκαλέσει πόνο.    Φυσικά,  ο πόνος στα όνειρα μπορεί να μας φανερώνει ένα πραγματικό πόνο που έχουμε κατά τη διάρκεια του ονείρου μας, όπως και το μούδιασμα του κεφαλιού ή του χεριού μας, επειδή κοιμόμαστε σε μια άβολη στάση. Ο πόνος είναι γιατρικό όταν είναι όνειρο προβολής, ή πονάει κάποιος άλλος για να μην το πάθουμε εμείς. Κάποιες φορές, το κάνει περισσότερο για να δώσουμε την δέουσα προσοχή στο μήνυμα που θέλει να μας δώσει. Να προσέξουμε να μην  γίνει πόνος.  Είναι ένα τέχνασμα του υποσυνείδητου. Μπορεί να γίνει και το αντίθετο, να πατήσουμε γυαλιά και να μην πονάμε. Αυτό δείχνει ότι θα κάνουμε κάτι επικίνδυνο χωρίς να ζημιωθούμε. Ο πόνος όμως δείχνει ότι αυτό που πάμε να κάνουμε είναι επικίνδυνο. Καλύτερα να μην το τολμήσουμε. Να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο.

Ο πόνος προκαλείται και από τα αρνητικά συναισθήματα. Αν το πρόβλημα είναι βαθύ,  χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια. Αυτό συμβαίνει και όταν πονάμε συχνά στα όνειρα.  Τότε,  πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο συχνά συμβαίνει; Σε κάθε όνειρο χειροτερεύει ή εξασθενεί; Πως είναι η ζωή μας αυτό το καιρό; Η ψυχολογία μας; Πρέπει να δούμε που θα εστιάσουμε το πρόβλημα. Προς ποια κατεύθυνση; Είναι ικανός ακόμη και στο όνειρο,  ώστε να μας εμποδίσει να κάνουμε τις καθημερινές μας συνήθειες; Μπορούμε να τον θεραπεύσουμε; Άρα,  να λύσουμε το υπάρχον πρόβλημα ή καταλήγει να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα σωματικό ή ψυχικό  που χρειάζεται ιατρική θεραπεία;  Άρα, ανάλογα με τις γνωματεύσεις και τις απαντήσεις λύνεται το πρόβλημα. Στις πολύ βαριές καταστάσεις και τις ανίατες επεμβαίνει ο ειδικός. Τέλος, ένας πόνος μας υπενθυμίζει ένα πονεμένο παρελθόν με τραυματικά παιδικά ή εφηβικά  βιώματα . Άρα, θα πρέπει να βρούμε γιατρειά, αλλιώς δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ.   Ένας βιασμός όμως ή ένας πόλεμος δείχνει επαναλαμβανόμενο πόνο που ίσως να μην γιατρευτεί ποτέ. Όλα εξαρτώνται από το άτομο, πόσο δυνατό είναι!!!!

 

Όνειρα του πόνου και των ασθενειών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.