Αφού διανύουμε τη Σαρακοστή και κοντεύει το Πάσχα, καλό είναι να εξετάσουμε τα όνειρα αυτά. Είναι τα όνειρα που σηκώνουμε βαρύ φορτίο πέρα από τις δυνάμεις μας. Που δεν το αντέχουμε. Μπορεί να δούμε ότι βρισκόμαστε στον πραγματικό Γολγοθά.  Μπορεί να δούμε ότι σηκώνουμε το δικό μας σταυρό. Συνήθως, είναι μαύρος ξύλινος ή σιδερένιος. Αυτό κάνει μεγαλύτερο το βάρος και το άτομο δεινοπαθεί να τον  σηκώσει. Του δίνουν άλλους σταυρούς και εκείνο συνεχίζει να σηκώνει το δικό του, διότι θεωρείται σατανικό αυτό που γίνεται στα όνειρα αυτά.

Βλέπουν άλλα άτομα να σηκώνουν με διαφορετικό  βάρος,  πιο ελαφρούς και απορούν γιατί εγώ; Όταν το άτομο σταυρώνεται όμως κατόπιν έρχεται η Ανάσταση. Οι άλλοι δεν θα σταυρωθούν, δεν θα γνωρίσουν την Ανάσταση. Το πολύ πολύ αυτοί οι σταυροί να μη χρειαστεί να ανέβουν στον Γολγοθά, να είναι διακοσμητικοί. Το άτομο αυτό δεν θα γνωρίσει την Ανάσταση, γιατί δεν γνώρισε το πάθος, δεν βασανίστηκε. Άρα, κάθε τι έχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Μπορούμε να κατέβουμε από το σταυρό μας, να το σταμάτησουμε, αλλά δεν τολμάμε, όπως  ακριβώς έπραξε ο Χριστός. Πάλι είναι σατανική κίνηση. Υπομένουμε τα μαρτύρια ως το τέλος.

Κάποτε λέει η παράδοση έδωσαν ένα σταυρό σε ένα άτομο να τον σηκώσει κι ήταν ο δικός του. Ο θεός τον είδε να παραπονιέται και να κλαίει. Του φάνηκε βαρύς.   Πάρε έναν άλλο σταυρό του είπε. Δεν τον ένιωσε δικό του, τον ανέβασε με ευκολία, αλλά δεν ικανοποιήθηκε. Του φάνηκε ξένος για την ψυχή του. Τότε του έδωσε έναν άλλο, ήταν πιο βαρύς από το δικό του. Πάλι δεν του άρεσε. Τότε ζήτησε έναν ελαφρύτερο.  Του έδωσε ο Θεός τον δικό του. Αυτός καλός είναι είπε. Όταν τον ανέβασε στον Γολγοθά είπε: Μα αυτός είναι ο δικός μου. Βλέποντας τα καλύτερα και τα χειρότερα κατέληξα σ’ αυτόν γιατί είναι πραγματικά δικός μου…

Συμπέρασμα: Καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό.

Όνειρα του Γολγοθά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.