Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι σηκώνουμε κάποιο βάρος, ότι έχουμε μεγαλύτερο βάρος από το κανονικό ή βλέπουμε άλλους να είναι παχουλοί. Είναι το όνειρο που νιώθουμε ότι κάτι μας πνίγει ψυχολογικά, νιώθουμε να έχουμε πέτρες στο στομάχι, δεν μπορούμε να κουνηθούμε από το βάρος, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε αστρικό ταξίδι.

Γενικά, δείχνει το όνειρο ότι έχουμε κάποιο βάρος, μια μεγάλη στεναχώρια. Αυτό το βάρος νιώθουμε. Οι παχείς άνθρωποι είναι τα άτομα που είναι άχρηστοι στο όνειρο για μας. Μόνο οι παχιές αγελάδες είναι αφθονία αγαθών, διότι όσο πιο παχιές είναι, τόσο πιο πολύ μας θρέφουν. Όπως έθρεψαν το Φαραώ για 7 χρόνια στην Αίγυπτο.

Μια βαριά ψυχή δεν μπορεί να κάνει αστρικό ταξίδι. Προσπαθεί, αλλά μένει σε ένα σημείο. Δεν προχωράει. Αυτό θα το καταφέρει όταν είναι ξελαφρωμένη.

Όλα έχουν μια λογική έξήγηση. Ένας παχύς άνθρωπος όμως, δεν μπορεί να μας θρέψει. Αυτό το πάχος είναι άχρηστο, άρα είναι ένα βάρος που πρέπει να απαλλαγεί. Δεν μιλώ για το πραγματικό βάρος, αλλά το βάρος στα όνειρα. Μόνο στα όνειρα.

Εκτός από όνειρο φοβίας μην παχύνουμε, το όνειρο δείχνει ότι έχουμε φάει πολύ αυτό το βράδυ,  έχουμε βάσανα που μοιάζουν σαν να προσθέσαμε βάρος στον εαυτό μας. Η ψυχή δεν είναι ελαφριά και δεν μπορεί να βγει από το σώμα μας. Όλα έχουν λογική εξήγηση.  Αυτό συμβαίνει κι όταν δούμε ένα άτομο πιο παχύ απ’ ό,τι είναι. Αν δούμε τους γονείς μας πιο παχείς αυτό δηλώνει ότι είναι βάρος πολλές φορές για μάς ή γίνονται με τις απαιτήσεις που έχουν απέναντί μας και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε τη ζωή που θα θέλαμε, αλλά αυτή που διάλεξαν για μας.

Όταν δούμε τον εαυτό μας στη δουλειά να σηκώνουμε βάρος, είναι οι εκκρεμότητες που έχουμε αναλάβει πάνω από τις δυνάμεις μας. Χειρότερο είναι, όταν δούμε να μας δίνει το αφεντικό περισσότερα απ’ όσα αντέχουμε. Όταν πέφτει το βάρος  κάτω και διαλύεται, είναι η ημιτελής κατάσταση, όταν τα παρατάμε και δεν θέλουμε άλλο να ασχοληθούμε με όλα αυτά. Όταν αδυνατίζει στο όνειρο κάποιος απαλλάσσεται από όλα αυτά τα βάρη. Το ίδιο ισχύει, όταν νιώθει ανάλαφρος, όταν δεν τα σηκώνει πια.  Τότε το αστρικό ταξίδι μπορεί να πετύχει.

Το ίδιο ισχύει αν δεν χωνεύουμε κάποιο άτομο και είναι βάρος για μας, όταν θέλουμε να απαλλαγούμε από την πέθερά την βλέπουμε τετράπαχη.  Γενικά, το μεγάλο πάχος όταν το έχει ένας γνωστός,  είναι ένα βάρος που αποκτήσαμε εξαιτίας του, τύψεις μετά από ένα καβγα, είναι ανεπιθύμητος ή μου δημιουργεί άγχος η παρουσία του.  Σε κατάσταση ηρεμίας και απαλλαγής  βρισκόμαστε όταν αδυνατίσουμε στο όνειρο  ή εμείς ή αυτός. Αν είναι στην πραγματικότητα παχύς και τον δούμε παχύ, δεν έχει αυτή την ερμηνεία. Τον βλέπουμε όπως πραγματικά είναι. Αν τον δούμε όμως αδύνατο είναι μια επιθυμία να αδυνατίσει ή απαλλασσόμαστε απ’ όσα μας έχει κάνει και από το ψυχικό βάρος που μας δημιούργησε το άτομο αυτό.

Όνειρα του βάρους

2 σχόλια στο Όνειρα του βάρους

 • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020 στο 10:19
  Σύνδεσμος

  Είδα στον ύπνο μου την γιαγιά μου που έχει πεθάνει της πήγα κάτι να φάει γιατί πεινούσε την αγκάλιασα και την φίλησα μου ζήτησε να φάει τσίπουρα ψάρι και πήγε να μου δώσει λεφτά τα οποία εγώ δεν τα πήρα.

  Απάντηση
 • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020 στο 10:17
  Σύνδεσμος

  Είδα στον ύπνο μου την γιαγιά μου που έχει πεθάνει της πήγα κάτι να φάει γιατί πεινούσε την αγκάλιασα και την φίλησα μου ζήτησε να φάει τσίπουρα ψάρι κ πήγε να μου δώσει λεφτά τα οποία εγώ δεν τα πήρα.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.