Για να δεις ένα τέτοιο όνειρο είσαι περιφρονημένος από τους ανθρώπους ή την κοινωνία. Δεν φαίνεσαι, είσαι ασήμαντος γι’ αυτούς. Είτε υπάρχεις είτε όχι είναι το ίδιο.  Δεν σε βλέπουν, δεν σε αισθάνονται ή εσύ νιώθεις εμμονικά ότι αυτό ισχύει όταν βλέπεις υπό τον εαυτό σου.  Όταν κάποιοι άλλοι είναι αόρατοι αυτά νιώθεις εσύ  γι’ αυτούς, χωρίς να ισχύει η περίπτωση της εμμονής εδώ. Αν όμως δεν βλέπουμε κανέναν,  αλλά νιώθουμε μια ύπαρξη να μας περιβάλλει,  πρόκειται για το θεϊκό ή το σατανικό στοιχείο.  Πολλές φορές είναι ο φύλακας άγγελός μας ή κάποιος προστάτης μας.

Κατά μια άλλη ερμηνεία, στα όνειρα όπου κάτι ή κάποιος γίνεται αόρατος χωρίς να παύει να υπάρχει αντιστοιχεί με την ψυχολογία μας. Άρα, δε φαίνεται δεν υπάρχει για μας  απλώς και μόνο γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει ή υπάρχει γύρω μας κι εμείς δεν το βλέπουμε. Θέλουμε να χαθεί από τα μάτια μας, από τη ζωή μας ή εκείνος θέλει να μπαίνει στη ζωή μας, χωρίς να φαίνεται και η ψυχή μας ενημερώνει σχετικά.

Για το λόγο αυτό, όταν στα όνειρα εμφανίζεται ένα άτομο ή ένα αντικείμενο που ενώ υπάρχει, γίνεται αόρατο, σημαίνει ότι έχουμε λόγους να θέλουμε να το βγάλουμε από το υποσυνείδητό μας. Έτσι,  θα καταλάβουμε μόνοι μας γιατί θέλουμε να τον αποβάλλουμε ή να μην τον βλέπουμε και να  αναγνωρίσουμε ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση που μας έχει δημιουργήσει πόσο ωφέλιμη ή βλαβερή ήταν.

Αν βλέπουμε ότι εμείς είμαστε αόρατοι δείχνει ότι υπάρχουμε και δεν υπάρχουμε παράλληλα. Είμαστε ζωντανοί-νεκροί. Τα συναισθήματά μας είναι ανύπαρκτα, μέτρια. Πιστεύουμε,  ότι οι άλλοι μας έχουν περιφρονημένους. Δεν αναγνωρίζουνε τα έργα μας ή δεν μας προσέχουν οι γύρω μας, αλλά ούτε κι εμείς αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας. Προσπαθούμε να αποτραβηχτούμε από την κοινωνία και να χαθούμε στην δίνη των ιδεών και των αποφάσεών μας.

 Τέλος, υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο  εμείς αρνούμαστε να το δούμε ή δεν το βλέπουμε. Γυρίζουμε την πλάτη σ’ αυτό και το αφήνουμε άλυτο για πολύ καιρό. Το υποσυνείδητο αντιδρά και μας το υπενθυμίζει.

Όνειρα του αόρατου ανθρώπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.