Είναι κάποια σύμβολα,  άτομα ή ακόμα και μια κατάσταση που ταυτίζονται με κάποιο άλλο ή ακόμα κι εμάς για να παρουσιαστεί μπροστά μας αυτό που νιώθουμε και να το νιώσουμε εμείς ή κάποιος άλλος. Βλέπουμε π.χ. μια λεμονιά στην αυλή μας και νιώθουμε ότι αυτή η λεμονιά είμαστε εμείς. Εμείς λείπουμε από το πατρικό μας σπίτι, ενώ εκείνη στέκει εκεί. Θα θέλαμε πολύ να ήμασταν στη θέση της. Να μας φροντίζει η μητέρα, αυτό το αγαπημένο πρόσωπο που αντέχει πάρα πολλά και όταν μας λείψει τη ζητάμε και καταλαβαίνουμε την αξία της.

Μοιάζει με τα συμβολικά όνειρα, αλλά εδώ γίνεται η πράξη της ταύτισης. Εκεί σταματάμε στο συμβολισμό του ατόμου. Αυτή είναι η μικρή διαφορά.

Κάποιο άτομο παίρνει τη θέση μας στα όνειρα. Βλέπουμε ότι αυτό που πρόκειται να πάθουμε το παθαίνει εκείνη. Αν το πάθει εκείνη δεν είναι όνειρο ταύτισης, αλλά αν το πάθουμε εμείς είναι.

Επίσης, μπορεί να ταυτίζουμε ένα άτομο με τον ίδιο μας τον πατέρα, επειδή είδαμε κάτι κοινό στο χαρακτήρα, στη συμπεριφορά ή αυτό το κάνει το υποσυνείδητο για να δείξει πόσο ίδιοι είναι.

Επίσης δύο άτομα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και τους δείχνει το υποσυνείδητο για να συγκρίνεις καταστάσεις.

Το ίδιο ισχύει αν εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα,   και το ίδιο η φίλη μου. Ταυτίζομαι στο όνειρο με εκείνη, ακόμα κι αν η λύση είναι διαφορετική.

Αν γνωρίσουμε κάποιον και ονειρευτούμε τον πρώην, πολλές φορές δείχνει ότι θα έχουμε την ίδια τύχη. Θα επαναληφθεί μαζί του μια παρόμοια ιστορία, ότι είναι οι ίδιοι. Αυτό δεν ισχύει πάντα.

Κάποιος στο όνειρο συμπάσχει μαζί μας, ταυτίζεται με μας, κάνει ό,τι κι εμείς για παρηγοριά ή για να μας δείξει που καταλήγουμε όταν κάνουμε τα ίδια πράγματα, όταν δεν είναι σωστά. Αν είναι σωστά αυτά που κάνουμε, άξια ακολουθεί το δικό μας δρόμο για να το καταλάβουμε και να συνεχίσουμε την ίδια πορεία.

Σ’ αυτά τα όνειρα κάτι που παθαίνει κάποιος ή μια επιτυχή του προσπάθεια μπορεί να γίνουν δικό μας βίωμα στην πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι πάντα εμφανές στον ονειρομάντη. Να έχετε υπόψη σας και την περίπτωση της ταύτισης.  Π.χ. βλέπει μια κοπέλα  ότι η φίλη της κάνει παιδί, μπορεί να το κάνει στην πραγματικότητα εκείνη και  συμβολικά να είναι αυτή η φίλη εκείνη.

Τέλος, βλέπουμε ότι πεθαίνει κάποιος άλλος, ενώ το ίδιο το άτομο πεθαίνει. Εδώ είναι και όνειρο αντικατάστασης συνάμα. Π.χ. βλέπουμε ότι πέθανε ο τάδε ηθοποιός, ενώ πεθαίνει κάποιος συνάδερφός του. Το όνειρο ταύτισης έδωσε ζωή στον ένα και την πήρε από τον άλλο.

Μοιάζει σαν να είναι δύο προσωπικότητες σε μια. Τη ζωή του ενός, τη βιώνει στο όνειρο ο άλλος. Αυτό δεν ισχύει πάντα.

Όταν σε ένα όνειρο δούμε τον αγαπημένο μας με άλλη, δεν μας απατά. Αυτό το άτομο  ταυτίζεται με μας. Όταν στο πλάνο είμαστε κι εμείς, τότε το όνειρο γίνεται αντικατάστασης. Νομίζω είναι κατανοητό. Στην περίπτωση που το άτομο έχει πνευματικότητα και μπορεί να δει την αλήθεια, το άτομο αυτό είναι άπιστο. Αυτό συμβαίνει σπάνια. Όπως σπάνια συμβαίνει να είμαστε με το ταίρι μας και να μην χωρίσουμε.

 

Όνειρα της ταύτισης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.