Είναι τα όνειρα που επεμβαίνει ο εγκέφαλος την ώρα που  είναι ασυνείδητα χωρίς το άτομο να βρίσκεται σε συνειδητή κατάσταση. Είναι αντίθετα με τα συνειδητά και αντίθετα και παράλληλα με τα ασυνείδητα.

Το άτομο αντιμετωπίζει ενστικτωδώς αυτή την  κατάσταση και κάνει αυτό που εκείνο θεωρεί σωστό με βάση τη λογική. Φαίνεται μέσα στο όνειρο η ασυνείδητη και η συνειδητή κατάσταση, έρχεται αντιμέτωπος και με τις δύο και επικρατεί μια από τις δύο για να  επέρθει ισορροπία στο όνειρο.  Ενώ το άτομο έχει αντίληψη, δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει ξυπνήσει ούτε ότι κοιμάται όπως κάνει στα συνειδητά, με αποτέλεσμα να κατευθύνει το όνειρο εκείνο όπου θέλει και να δώσει το τέλος που θέλει. Αυτό δεν γίνεται εδώ. Υπάρχει λογική, αλλά κατευθύνεται από το ασυνείδητο, απλά συμμετέχει κι ο εγκέφαλος για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. Για να δοθεί μια λύση στο όνειρο αυτό.

Όνειρα της Αντίληψης

3 σχόλια στο Όνειρα της Αντίληψης

 • Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 στο 16:48
  Σύνδεσμος

  αυτά τα όνειρα επομένως που συμμετέχει η λογική, δεν έχουν κάποια αξία είτε προγνωστική είτε διαπιστωτική του τι αντιλαμβάνεται το ασυνείδητο, ε?

  Απάντηση
  • Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 στο 16:50
   Σύνδεσμος

   Ακριβώς! Επεμβαίνει ο εγκέφαλος και τα κάνει μούσκεμα. Χάνεται το μήνυμα που δίδεται και το παίζουμε και έξυπνοι. Εδώ όμως ενώ επεμβαίνει η λογική δεν καταλαβαίνουμε ότι ονειρευόμαστε όπως τα συνειδητά.

   Απάντηση
   • Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 στο 17:34
    Σύνδεσμος

    ναι το κάνω αυτό. τουλάχιστον διαπιστώνω ότι το έκανα προχθές και έτσι χάλασα ένα πολύ ενδιαφέρον όνειρο.. κρίμα…

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.