Είναι το μπέρδεμα των αισθήσεων στα όνειρα. Πρόκειται για ανάμειξη των αισθήσεων. Αυτός που ονειρεύει μπερδεύει τα ερεθίσματα που λαμβάνει συσχετίζοντας τις γεύσεις, τα χρώματα, τους ήχους κ.λ.π.  καταλήγοντας να πιστεύει ότι βλέπει με τη μουσική, ακούει με τα μάτια, πιάνει με τα πόδια, περπατάει με τα χέρια, τρώει με τη μύτη, μυρίζει με το στόμα.

Λάθος αντίληψη υπερισχύει εδώ, διότι αντί να βλέπει τα γράμματα τα τρώει.  Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι το άτομο έχει κάποιο πρόβλημα στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ή αρνείται να τα δει με την πραγματική τους πλευρά.

Όμως και τα οπτικά ερεθίσματα μπερδεύονται. Πετάνε τα ψάρια και κολυμπάνε τα πουλιά ή κολυμπάνε ερωτευμένα μαζί στον ουρανό, αφού ο ουρανός έχει 2 φεγγάρια και ήλιο σαν αχινό… .  Επαληθεύεται το άτοπο δηλαδή εδώ.  Δεν είναι το φανταστικό εδώ, αλλά το άτοπο. Ίσως πολλές φορές το ερέθισμα να είναι ένα τραγούδι:

Αν  δεν φταίει αυτό, πάμε στον κόσμο του φανταστικού και αν επαναλαμβάνεται ένα τέτοιο όνειρο το  άτομο έχει πρόβλημα.

 

Όνειρα συναισθησίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.