Είναι το όνειρο,  όπου δεν γίνεται διάλογος. Ούτε μονόλογος. Υπάρχουν μόνο εικόνες, χωρίς λόγια. Ήρθε λένε κάποιος νεκρός στον ύπνο μας και ήταν σιωπηλός, κάποιος ήταν σιωπηλός και μας κοίταζε στα μάτια. Δεν είπα λέξη, με τη σιωπή μου τα είπα όλα… Όλα αυτά τα μοτίβα συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτή την κατηγορία ονείρων.  Η σιωπή δείχνει ότι το άτομο πρέπει να καταλάβει με τη γλώσσα του σώματος τι συμβαίνει. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν τίποτα να μας πουν, απλά ήρθαν για να μας δουν ή πρέπει κάποια πράγματα να τα αντιλαμβανόμαστε μόνοι μας, δεν χρειάζεται πάντα να μας εξηγούν οι άλλοι . Να βάλουμε κάτω το μυαλό μας. Κάποιες στιγμές όμως τονίζει το όνειρο τις ενοχές που έχουμε απέναντι σε κάποιον που έχουμε αδικήσει. Όταν όμως  είμαστε στο πλήθος και δεν μας μιλά κανείς είμαστε πολύ αποξενωμένοι από τον κόσμο και πρέπει να ανοιχθούμε.

Ανικανότητα έκφρασης προς τα τεκταίνομενα φαίνεται όταν είμαστε σιωπηλοί. Δεν μπορούμε να πούμε με λόγια όσα μπορούμε με εικόνες και συναισθήματα. Όμως δηλώνει και την κατάσταση που μείναμε στήλη άλατος και δεν βρίσκουμε τα κατάλληλα λόγια από αμηχανία, φόβο, έκπληξη και ντροπή. Αυτό το όνειρο το βλέπουν οι δειλοί και οι ντροπαλοί. Όμως το βλέπουν και οι  εκ γενετής κωφοί.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος είναι σιωπηλός νιώθουμε ότι κάτι θέλει να μας πει, έμαθε το μυστικό μας,  γιατί να έρθει, τι θέλει από μας; Γεννιέται ενοχή και προκαλεί αναστάτωση στο άτομο που ονειρεύεται.

Τέλος μας ενημερώνει να μην μιλάμε πολύ γιατί τα κάνουμε θάλασσα. Πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός ή πρέπει να δούμε πίσω από τα λόγια τι κρύβεται με τον ήχο της σιωπής και να βάλουμε την φαντασία μας. Κάτι κρυφό  θα ανακαλύψουμε.

Όνειρα σιωπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.