Όταν κουνιέται η γη, κάποιες χαμηλές  δονήσεις δεν τις αντιλαμβανόμαστε. Πολλές φορές είναι τόσο χαμηλή η κλίμακα ρίχτερ, που ενώ εμείς δεν νιώθουμε ότι γίνεται σεισμός μπορεί να το νιώσει το υποσυνείδητο και να μας ενημερώσει. Αυτό γίνεται όταν είναι κάτω από 5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Αν ακούσουμε ότι κάποιος είδε λοιπόν όνειρο σεισμού μπορεί να  αντιλήφθηκε μια τέτοια μικρή δόνηση. Πολλά άτομα καταφέρνουν να δουν σεισμό και σαν όνειρο προόρασης μπορεί ή να επαληθευτεί ή όχι.

Όμως, υπάρχουν τα άτομα που φοβούνται τους σεισμούς. Που έχουν άσχημα βιώματα απ’ αυτούς. Που έχασαν φίλους κι συγγενείς και από τότε τον βλέπουν μόνιμα στον ύπνο τους σαν τέρας που τους κατασπάραξε και ηρέμησε. Μόνο που το άτομο αυτό δεν βρίσκει πάντα ηρεμία.

Όμως, ένας σεισμός αλληγορικά, δηλώνει ότι κάτι γκρέμισε τα όνειρά μας, τις ιδέες μας, τις σκέψεις, μας, τις αποφάσεις μας. Μια εξέλιξη στη ζωή έφερε τα πάνω κάτω κι έγινε μέσα μας σεισμός. Ένας ολοκληρωτικός σεισμός δηλώνει μια γενική καταστροφή.

Όνειρα σεισμού

Ένα σχόλιο στο Όνειρα σεισμού

 • Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 στο 17:02
  Σύνδεσμος

  Χαίρετε..
  Προ λίγων ημερών ονειρεύτηκα, πως ενώ βρισκόμουν στο σπίτι που διαμένω -και στην πραγματικότητα- με τη σύντροφό μου, έγινε σεισμός.
  Γενικότερα δε μου προκαλεί φόβο η αίσθησή του και τις περισσότερες φορές το αντιλαμβάνομαι μετά δυσκολίας έως καθόλου όταν συμβαίνει.
  Εντύπωση μου προξένησε όμως το μέγεθος κι η υπερβολική του διάρκεια, σε βαθμό που με ώθησε να τρέξω προς τη σύντροφό μου, με σκοπό να μετακινηθούμε κι οι δύο εκτός σπιτιού, αφού θεώρησα πως θα υπήρχαν βέβαιες καταστροφές και θα τίθετο σε κίνδυνο η σωματική μας ακεραιότητα.
  Καθώς εκείνη όμως βρισκόταν στο χώρο του ντους και έπαιρνε το μπάνιο της και θεωρώντας πως δεν υπήρχε πλέον χρόνος, την αγκάλιασα καλύπτοντάς την εξολοκλήρου με το σωματικό μου όγκο, προσπαθώντας έτσι να την προστατεύσω από την πιθανή κατάρρευση του κτιρίου.
  Την ίδια ώρα, άκουσα και την οικογένεια που μένει στο διπλανό διαμέρισμα, να κατεβαίνουν με σκοπό να βγουν εκτός πολυκατοικίας.
  Καταστροφές δεν υπήρχαν, ούτε και κάποια ιδιαίτερη αίσθηση τρόμου μέχρι και την τελευταία μου ανάμνηση από το συγκεκριμένο όνειρο, που δε γνωρίζω παρόλα αυτά αν ολοκληρώθηκε, διεκόπη με το ξύπνημά μου, ή απλά εγώ δε θυμάμαι περισσότερα από την εξέλιξή του.
  Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την προσέγγισή σας επ’ αυτού.
  Ζητώ συγγνώμη για την όποια φλυαρία…

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.