Αυτά τα όνειρα συνήθως πάνε μαζί με τα όνειρα επικοινωνίας. Είναι τα όνειρα που κάθε άψυχο αποκτά  αισθήματα και έμψυχη μορφή. Συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι στα όνειρα αυτά. Όταν δούμε όνειρο προσωποποίησης είναι φανερό ότι αυτό το άψυχο είναι συμβολικό και συμβολίζει ένα πρόσωπο. Ταυτίζεται μ’ αυτό ή το αντικαθιστά.

Το άγαλμα της ελευθερίας κλαίει. Αυτό το όνειρο δηλώνει ότι η ελευθερία δεν αντέχει άλλο να βλέπει τόσα δεινά που γίνονται στον κόσμο και υποφέρει!!! Στην πραγματικότητα υποφέρει το άτομο που την ονειρεύτηκε.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το άλογο μιλάει, επικοινωνεί μαζί μας,  το άγαλμα κλαίει,  τα βουνά δακρύζουν, Η μοναχική ιτιά κάθεται  συλλογισμένη, τα λουλούδια χορεύουν στον κάμπο, τ’ αστέρια κουβεντιάζουν με το φεγγάρι, ο σκύλος μάς αγκαλιάζει, τα βράχια περιμένουν, η αλεπού κάτι μηχανεύτηκε, το απαλό αεράκι φιλούσε το πρόσωπό μας, οι πηγκουίνοι έκαναν πατινάζ στο παγοδρόμιο, ο ήλιος μας χαμογελά. κ.λ.π. Ακόμα και τα σκίτσα στο όνειρο αυτό παίρνουν μορφή.  Δεν είναι πάντα  σημάδι από τη σφαίρα του φανταστικού, όσο κι αν φαίνεται αυτό, απλά, κάποιες φορές  είναι μια συμβολική κατάσταση του άψυχου αντικειμένου στο όνειρο, που ταυτίζεται με κάποιο άτομο ή αυτόν που ονειρεύεται. Αλληγορικά, ένα τέτοιο όνειρο  δηλώνει ότι τα άψυχα συναισθήματά μας που πνίγουμε στην πραγματικότητα, στο όνειρο  παίρνουν ζωή.

Όνειρα Προσωποποίησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.