Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στα διαβολικά όνειρα και στα όνειρα παγίδες που γίνονται χωρίς την παρουσία του σατανά.

Την δεύτερη κατηγορία  θα εξετάσουμε εδώ. Σε κάθε περιπλάνηση πάντα υπάρχουν παγίδες. Θυμόμαστε όλοι ότι όταν έτρωγαν το λωτό οι σύντροφοι του Οδυσσέα ξεχνούσαν την πατρίδα τους. Όταν συνάντησε ο Οδυσσέας τις σειρήνες έπρεπε να βουλώσουν τα αφτιά τους για να μην ακούσουν το μαγευτικό τους τραγούδι.  Γενικά, η Οδύσσεια για μένα είναι ένα αλληγορικό έργο που δηλώνει όλα όσα μπορεί να συναντήσει στο δρόμο του ένα περιπλανώμενο άτομο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Τίποτα δεν είναι ρόδινο, χρειάζεται αγώνας.  Θα δοκιμαστεί και θα περάσει πολλά μέχρι να βρει το δρόμο του. Μπορεί να πέσει σε παγίδες ή και να φαγωθεί στη μέση της διαδρομής.

Όταν δει λοιπόν στον ύπνο του παρόμοιες καταστάσεις, τότε είδε ένα τέτοιο όνειρο. Μπορεί να το παραπλανήσει ένα άτομο, κάποιες λέξεις που θα πει ή οτιδήποτε  που  δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί. Άλλοτε το άτομο το καταλαβαίνει αυτό, προστατεύεται και προχωράει, άλλοτε όχι και μένει εκεί ή ορθώνονται μπροστά του νέα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει, με την προσοχή του πάντα στραμμένη στον εαυτό του να μην φαγωθεί στα μέσα της διαδρομής και να φτάσει αλώβητος στον προορισμό του.

Οι σειρήνες προσπάθησαν με το μαγευτικό τους τραγούδι να ξελογιάσουν τον Οδυσέα και τους συντρόφους του.

Δεν συντελεί σε όλα ο σατανάς, διότι η παραπλάνηση στα όνειρα αυτά, είναι κάτι διαφορετικό. Το καταλαβαίνουμε κι οι ίδιοι. Δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε προσευχές, ούτε υπάρχει πόνος και σκοτεινιά. Αν τα καταφέρεις να ξεπεράσεις την παγίδα, θα πας παρακάτω, αλλιώς θα δυσκολέψει περισσότερο ο δρόμος σου, εμπόδια θα τον φράξουν  ή, όπως προείπα, δεν θα φθάσεις ποτέ στο τέρμα. Είναι εμφανής η διαφορά των δύο κατηγοριών.  Το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής.

 

Όνειρα παραπλάνησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.