Ένα τέτοιο όνειρο είδα πριν από μέρες,  Παρασκευή προς Σάββατο και το γράφω για να μην το ξεχάσω.

Είδα ότι ήμουν σε ένα σπίτι και άνθισε ένα σπάνιο πανέμορφο λουλούδι. Αφού το θαύμασα και το φωτογράφισα πήγα να το κόψω και με ειδοποίησαν, αλλά δεν με εμπόδισαν.  Όμως, είχα αυτή την περιέργεια να το δω, να το μυρίσω, να το πάρω μαζί μου.  Κάθε φορά που το έκοβα φύτρωνε ξανά  ως δια μαγείας και άλλαζε χρώμα. Άλλαξε 4 φορές χρώμα. Την πρώτη έγινε βισσυνί, περιέργεια, το δεύτερη μοβ, στεναχώρια, την τρίτη έγινε κίτρινο, ασθένεια και την τέταρτη μπλε υγεία. Εκεί ξύπνησα. Το περίεργο είναι πως κάθε φορά που έπαιρνε το λουλούδι αυτό το χρώμα, τα ρούχα μου μεταμορφώνονταν και έπαιρναν την ανάλογη όψη, μέχρι που έγιναν μπλε.

Ένα προγνωστικό όνειρο που έμελλε να δω και να μου χαρίσει μια νέα  ακόμη κατηγορία ονείρων. Ένα προειδοποιητικό όνειρο, να προσέξω, να μην αγγίξω το απαγορευμένο λουλούδι.  Αυτό είναι το όνειρο της παρακοής. Μια παρακοή που έγινε από μένα και με ανάγκασε να απέχω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μαζί με μένα παρέσυρα και τους γονείς μου.  Είναι σαν τον Αδάμ και την Εύα που έφαγαν το μήλο και έχασαν τον παράδεισο. Διαβάστε αυτό το όνειρο και το άθρο, στο σχόλιο παρακάτω και  θα καταλάβετε την δύναμη των ονείρων.

Η ερμηνεία επαληθεύτηκε την Κυριακή το πρωί. Το ανιψακι μου ήταν το λουλουδάκι που είχε ίωση και δεν έπρεπε να του δώσω φιλί στο μαγουλάκι.  Μου είπε  το Σάββατο ότι πονάει, του έβαλα θερμόμετρο και δεν είχε πυρετό, έτσι του έδωσα ικανοποιημένη ένα φιλί.  Τότε είδα ότι δεν έγινε τίποτα.  Την ίδια μέρα, λίγο αργότερα είχε γαστρεντερικά συμπτώματα,  ίωση την ονόμασε ο παιδίατρος,  καθόταν κλινήρης,  ενώ μου έδειξε τις φωτογραφίες της παράστασης που έπαιξε στο σχολείο. Όμως είχε γαστρεντερίτιδα κι έκανε συνέχεια εμετό. Εγώ από τον ενθουσιασμό μου που είδα πόσο γλυκούλης ήταν ντυμένος άγιος βασίλης, δεν μπόρεσα να μην του δώσω το δεύτερο φιλάκι. Πάντα όταν είναι άρρωστος του στέλνω μακρινά φιλάκια και τα λαμβάνει. Αυτό έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων. Τελικά τα Χριστούγεννα έπαθα ό,τι κι ο Γιάννης και κόλλησα και τους γονείς που ζούμε στο ίδιο σπίτι.  Περάσαμε με σουπίτσες και τσάι.  Όμως, όταν του δώσω το τρίτο φιλί τη στιγμή που θα τον ξανασυναντήσω θα είναι η στιγμή που θα έχουμε αναρρώσει και οι δύο. Βλέπετε μια παρακοή τι αποτελέσματα έχει; Χάνουμε τον παράδεισο. Μήπως μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το τι θα πάθουμε τελικά; Το όνειρο με προειδοποίησε, αλλά δεν είχα τις κεραίες μου σε λειτουργία ή μήπως έτσι έπρεπε να γίνει τελικά; Ήταν γραφτό να γνωρίσω αυτή την νέα κατηγορία ονείρων και φυσικά να διδαχθώ μέσα απ’ αυτό και να ενημερώσω κι εσάς.

Σ’ αυτά τα όνειρα επαναστατούμε ενάντια στο υποσυνείδητο και κάνουμε πράξη όσα μας απαγορεύει μη ακούγοντας τις προειδοποιήσεις που μας δίνει. Άρα, κάνοντας το δικό μας θα ζημιωθούμε. (Αυτό αλληγορικά συμβαίνει όταν είμαστε στο όνειρο επιζώντες  στο ναυάγιο του Τιτανικού). 

Όμως είναι ένα όνειρο που αποδείχτηκε και ανώτερο πνευματικά.  Υπάρχει ακόμη μια ερμηνεία.  Δεν ξέρω ποια είναι η επικρατέστερη. Είναι μέσα στο άρθρο η απάντηση :

 

 

 

Διαβάστε και τη δεύτερη ερμηνεία που έχει το όνειρο αυτό εδώ:

Αυτό είναι το λουλούδι που απαγορεύεται να αγγίξεις!

Σας έχω πει ότι τα όνειρά μου έγιναν πιο πνευματικά. Είναι και όνειρο ψυχογνωσίας, διαβάζω τα μηνύματα που μου δίνει η ψυχή. Αυτή την δύναμη δεν την είχα.  Μαθαίνω μέσα απ΄ αυτά.   Μέχρι χθες δεν γνώριζα αυτό το άρθρο.  Ούτε είχα διαβάσει σχετικά. Το λουλούδι αυτό ήταν άγνωστο για μένα, ούτε πώς λέγεται δεν ξέρω. Γράφοντας το άρθρο για τα όνειρα παρακοής,  έψαχνα να βρω να βάλω μια εικόνα. Βρήκα αυτή την εικόνα γιατί έμοιαζε με το λουλούδι που είδα στο όνειρο. Όταν διάβασα το άρθρο, τινάχτηκα πάνω που λένε. Ήταν μια αλήθεια!!!

 

 

 

Όνειρα παρακοής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.