Είναι τα όνειρα που είναι επηρεασμένα από ένα παραμύθι, μια ιστορία,  ένα μύθο, ένα ηθικό δίδαγμα,  ιστορίες από τη βίβλο, παραβολές,   βίωμα κάποιου άλλου κ.λ.π.  και μέσα απ’ αυτό ή αυτά  βγαίνει το μήνυμα αυτού του ονείρου. Βλέπουμε π.χ. ένα όνειρο και μας θυμίζει την παραβολή του ασώτου υιού και το άτομο γλιτώνει απ’ αυτή την κατάσταση μέσα από αυτή την παραβολή ή το ανάλογο παραμύθι.

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

 

Μπορεί να δει μέσα από αυτά μια καλή κίνηση ή να γλιτώσει την συμφορά του ήρωα, να ταυτιστεί μ’ αυτόν και να γυρίσει τη ζωή του σε μια άλλη πορεία για να μην έχει αυτό το τέλος, ή να κάνει ένα δικό του τέλος, πάντα με βάση το παραμύθι που βασίστηκε το όνειρό του. Ίσως να μην κάνει το λάθος να δοκιμάσει το μήλο της κακιάς μητριάς στη Χιονάτη, ή να μην φύγει από το σπίτι του ο άσωτος υιός, να μην ξεχάσουν οι 5 παρθένες της παραβολής να βάλουν λάδι στα λυχναράκια τους για να προλάβουν κι αυτές να δουν τον νυμφίο όταν φανεί. Εδώ, σ’ αυτή την παραβολή,  αποδεικνύεται η ελεύθερη βούληση που μας έδωσε ο Θεός.  Η παραβολή μας προετοιμάζει, διότι την μοίρα δεν την κάνει αποκλειστικά ο θεός. Το έχουμε εμπεδώσει πια αυτό.  Αυτό ανήκει και στα θεόσταλτα όνειρα.

Όνειρα παραβολής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.