Είναι η αλληγορική παραίτηση που κάνουμε όταν θέλουμε να ξεχάσουμε κάποιον που μας πρόδωσε ή μια κατάσταση που ζητούν στην πραγματικότητα  να αναλάβουμε και είναι ξένη ή αδιάφορη για μας. Επίσης,  είναι η παραίτηση από τη ζωή και τις χαρές της. Το οικειοθελές κλείσιμο στον εαυτό μας.

Επίσης, δηλώνει κάποια απώλεια που ξεπερνιέται και στο επόμενο βήμα θα γίνει απελευθέρωση με την δική μας επέμβαση ή με τη δύναμη που έχουμε μέσα μας να μην ασχοληθούμε άλλο μ’ αυτό.

Αν δούμε επιστολή παραίτησης δηλώνει ότι ετοιμαζόμαστε να παραιτηθούμε από κάποιο τομέα που δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να συνεχίσουμε, είτε επειδή είμαστε ευθυνόφοβοι, είτε επειδή τα περιμέναμε αλλιώς, είτε επειδή δεν είναι το δικό μας ριζικό.

Αν ονειρευόμαστε ότι παραιτούμαστε από τη θέση μας στη δουλειά ή από το γάμο μας δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτά. Πολλές φορές αυτό είναι όνειρο φοβίας ότι δεν θα καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις καταστάσεις, ότι δεν έχουμε τη δύναμη να τα αντέξουμε. Επίσης είναι όνειρο επιθυμίας όταν αυτή η κατάσταση είναι ξένη για μας ή φυλακή.

Μια περίπτωση ατόμων που βλέπουν τα όνειρα αυτά είναι ότι προορίζονται για το μοναστήρι και έκαναν κατά λάθος έναν γάμο, με την ελεύθερη βούληση. Δεν εμποδίστηκε όμως. Ίσως έπρεπε να γίνει έτσι για να αξιολογήσει το άτομο μέσα απ’ αυτό το λάθος του ποιος πραγματικά είναι ο δικός του δρόμος.  Το άτομο αυτό καταλαβαίνει μετέπειτα το λάθος του και βλέποντας αυτό το όνειρο παραιτείται από τον λάθος δρόμο που επέλεξε, παίρνοντας διαζύγιο και βαδίζοντας αυτόν που πρέπει. Δεν φταίει αυτός, αλλά το ριζικό του που έχει άλλα σχέδια γι’ αυτόν.

Κάποιες φορές  είναι όνειρο επιθυμίας να βρούμε τη δύναμη να τα εγκαταλείψουμε. όλα αυτά που καταλάβαμε ότι δεν είναι για μας. Δείχνει λοιπόν την προσπάθεια να φύγουμε απ’ αυτά ή να αλλάξουμε τη ζωή μας κάνοντας δραστικές αλλαγές. Για να γίνει αυτό με επιτυχία πρέπει να  παραιτηθούμε από όσα επιβαρύνουν  το παρελθόν μας.

 

 

Όνειρα παραίτησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.