Είναι το όνειρο που μας απελευθερώνει αλληγορικά όχι αυτόματα, αλλά με τη δική μας επέμβαση,  από μικρόβια, ζιζάνια,  σκουπίδια ή κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις που μας πόνεσαν πολύ. Δεν περιμένουμε να γίνει απελευθερωτικό όνειρο, αλλά τα ξεριζώνουμε οι ίδιοι.

Ειδικά, αν ξεριζώνουμε χόρτα στο νεκροταφείο πετύχαμε αυτή την απελευθέρωση, αλλά με μεγάλο κόστος.  Αυτό γίνεται όταν πρέπει να ξεπεράσουμε απότομα μια αγάπη, κάποιον που δεν μας θέλει ερωτικά.  Αυτή η απότομη κίνηση να ξεριζώσουμε τα χόρτα έχει νεκρώσει η ψυχή μας μετά από ένα απόμο ξερίζωμα. Όμως αυτό κοστίζει την ψυχική μας ισορροπία και έρχεται η θλίψη.

Είναι άσχημο να ξεριζώνεις την καρδιά σου όταν καταλαβαίνεις ότι ένα  φυτό που φύτευες σε ένα χωράφι, που είναι η αγάπη σου, πρέπει να το ξεριζώσεις,  διότι το χώμα δεν είναι γόνιμο ή είναι άνυδρη η περιοχή.  Αναγκάζεσαι,  με πόνο,  να το ξεριζώσεις και να το πετάξεις. Θα μπορούσες να το φυτέψεις σε ένα άλλο χωράφι, αλλά μόνο αυτό σου άρεσε. Εκεί κόλλησες. Χωρίς αυτό το χωράφι  δεν θέλουμε να ζήαει. Καλύτερα πεταμένοι στα σκουπίδια. Σκεφτείτε τι ωραία που θα ήταν αυτό το φυτό να μεγαλώσει σε γόνιμο έδαφος με μπόλικο νερό, να θεριεύσει και να δώσει καρπούς. Αυτό γίνεται κάθε φορά που μας απορρίπτει κάποιος. Ξεριζώνουμε το φυτό και δεν του δίδουμε την ευκαιρία να μεγαλώσει σε γόνιμο έδαφος, αφού το ξαναφυτέψουμε.

Καλό είναι όταν ξεριζώνουμε φύλλα που φάγανε κάμπιες, κίτρινα και ξερά φύλλα. Είναι σαν να προστατεύουμε την ψυχή μας και την απαλλάσσουμε από ζιζάνια και μαρασμό.  Αυτό πρέπει να γίνεται συχνά, ώστε να μένει ζωντανή. Όμως, αυτό το όνειρο κακώς το βλέπουμε σπάνια. Ευτυχώς, η ψυχή με τον μηχανισμό της μας απαλλάσσει αυτόματα με τα απελευθερωτικά όνειρα και δεν χρειάζεται να έχουμε πάντα αυτό το μέλημα. Φροντίζει εκείνη για μας, χωρίς εμάς. Αυτό δεν γίνεται πάντα δυστυχώς!!!

Κακό γίνεται το όνειρο όταν κάποιος άλλος ξεριζώνει τα φυτά μας. Αυτό δηλώνει ότι μας χαλά τα όνειρα και ξεριζώνει την ψυχή μας.  Μας χαλά, με απλά λόγια,  τα σχέδια.

Όνειρα ξεριζώματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.