Αυτά τα όνειρα τα βλέπουν άτομα που κάνουν μια πάλη μέσα τους ή φοβούνται ένα εχθρικό περιβάλλον σε μια νέα δουλειά, σε μια νέα σχέση.  Επίσης, είναι άτομα που νιώθουν μια κοινωνική φοβία, αποστροφή και νομίζουν  ότι όλοι είναι εχθροί τους.

http://lyk-vatheos.eyv.sch.gr/Ergasies/2008-2009/Polemos%20kai%20Opla.files/image056.jpg

Επίσης, μπορεί να τα δει ένα άτομο με ψυχωσικό άγχος ή αγοραφοβία. Επίσης μπορεί κάποιο άτομο που νιώθει μειονεκτικά απέναντι σε κάποιο άλλο να δει όνειρα πολεμικού περιεχομένου ή βίας και να δει τον εαυτό του νικητή.  Επίσης μια κοπέλα που λαμβάνει βία από έναν κτητικό και ζηλιάρη άνδρα να δει παρόμοια όνειρα.  Γενικά οι πληγωμένοι και οι καταθλιπτικοί βλέπουν συχνά τέτοια όνειρα. Επίσης ένα άτομο που φοβάται ή έχει προαίσθημα μπορεί να δει ένα τέτοιο όνειρο και να γίνει πραγματικότητα. Μπορεί όμως και ένα άτομο που παρακολουθεί ειδήσεις και συγκεκριμένα τον πόλεμο της Παλαιστίνης με το Ισραήλ να δει ένα τέτοιο όνειρο και απλά να επηρεαστεί. Η πάλη με το σατανά ή το χάρο μπορεί να μας κάνει να δούμε αυτό το όνειρο και τέλος η πάλη με την ασθένειά μας. Στις 3 τελευταίες περιπτώσεις πρέπει ο ονειρευόμενος να κερδίσει. Ποτέ αυτό το όνειρο δεν είναι αντίθετο.

Αν ονειρευόμαστε ότι κάνουμε βανδαλισμούς δείχνει καταπιεσμένο θυμό. Νιώθουμε ότι είμαστε αδικημένοι.

Αν είμαστε μάρτυρες ενός βανδαλισμού αντιπροσωπεύει τις παθητικές μας στάσεις προς  τους άλλους και τον  επιθετικό μας χαρακτήρα.  Το όνειρο μας λέει ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε πιο λογικά. Μας φέρνει αντιμέτωπους με το πρόβλημα.

Η βία πάντα δείχνει ένα θυμό και οργή που κρύβουμε μέσα μας και αν εκραγεί το ηφαίστειο που ξυπνά μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κακό. Άρα, πρέπει να το κοιμήσουμε μια για πάντα.  Αν απολαμβάνουμε αυτή τη συμπεριφορά  δείχνει τις σαδιστικές μας  επιλογές. Μπορεί όμως να αναφέρεται σε ένα μαρτυρικό παρελθόν ή στο αρχέτυπό μας. Επίσης είναι η κατάσταση πως βλέπουμε τους άλλους και πως εκείνοι μας βλέπουν. Νικά, όποιος επικρατήσει. Αν είμαστε θύμα, δείχνει ότι δεχόμαστε βία από τους άλλους και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Μπορεί να νιώθουμε ότι κανένας δεν μας βοηθά, ότι μας έχουν όλοι ξεχάσει. Νιώθουμε αδύναμοι και ευάλωτοι στην επιρροή που ασκούν οι άλλοι πάνω μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Έτσι, οι βολές τους πέφτουν πάνω μας. Η βία προς τους άλλους είναι η προσπάθειά μας να τιμωρήσουμε αυτούς που μας πλήγωσαν ή μας πρόδωσαν και  δεν τολμούμε στην πραγματικότητα.  Επίσης είναι αλληγορικά η πάλη με τον εαυτό μας και τις πλευρές του εαυτού μας που μας καταστρέφουν και μας κάνουν ευάλωτους στους άλλους. Η προσπάθεια να επιβληθούμε ή να νικήσουμε τα πάθη μας.

Αν είμαστε θύματα δεν μπορούμε να φύγουμε από τον αδιέξοδο δρόμο που βαδίζουμε. Είμαστε θύματα των επιλογών μας. Μας έχει χτυπήσει η αδύναμη πλευρά μας και δεν μας απελευθερώνει. Άρα δεν μπορούμε να βαδίσουμε επ’ ουδενί λόγο άλλο δρόμο απ’ αυτό που βαδίσαμε. Τότε η κατάσταση γίνεται εκτός ελέγχου.

 

Όνειρα με πόλεμο, βία, επιθέσεις και εχθροπραξίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.