Αυτό το όνειρο είναι αναμνήσεις από την εννιάμηνο διαμονή μας μέσα στην μήτρα της μητέρας μας. Για το άτομο που ονειρεύεται λοιπόν, είναι σημάδι της λύτρωσης και της διαμονής.  Το παιδί θα δούμε ότι αν πέσει στην θάλασσα, ενστικτωδώς θα κινήσει τα χεράκια και τα ποδαράκια του, χωρίς ακόμη να έχει μάθει μπάνιο. Είναι το μέρος που ανήκουμε λοιπόν.  Γενικά, το νερό είναι η λύτρωσή μας. Όταν το πίνουμε δεν είναι γάμος, όπως πολλοί  ισχυρίζονται, αλλά η ανάγκη μας να βρούμε την ευτυχία. Η δίψα μας γι’ αυτή.  Είναι η ικανοποίηση ότι βαδίζουμε  στο σωστό δρόμο. Θα παντρευτούμε μετά από τη θέαση κάποιου άλλου ονείρου.

Η λίμνη είναι  το σημάδι των ερωτευμένων. Αν δεις ότι κολυμπάς στη λίμνη με το αγαπημένο σου πρόσωπο έχετε προοπτικές να ζήσετε μαζί. Όμως το κρεβάτι  είναι χωρισμός.  Αν δούμε θάλασσα ακύμαντη είναι καλό όνειρο, αλλά αν υπάρχουν μικρά κύματα είναι  εμπόδια.  Τα μεγάλα δηλώνουν ασθένεια. Ουδέτερο όνειρο είναι αν υπάρχουν μεγάλα και μικρά κύματα συνάμα.

imagesdatafiles179798

Ο ποταμός δείχνει μια αγάπη που είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα.

Το νερό είναι η πρώτη μας ανάμνηση από τον αμνιακό σάκο. Είναι συνυφασμένο με τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Μια πλημμύρα στο σπίτι δείχνει μεγάλη χαρά.  Η βροχή επίσης δείχνει  ένα ξέπλυμα των συναισθημάτων. Ήλιος με βροχή είναι ελπίδα. Κάτι συγκλονιστικό θα γίνει στη σχέση μας αν δούμε καταρράκτη.

Κατά μια άλλη έννοια, το νερό που πλημμυρίζει χωρίς καταστροφές δείχνει μια έντονη συναισθηματική κατάσταση. Ένα έντονο πάθος. Όμως όταν τα συναισθήματα ξεχειλίζουν από έντονη καταστροφική πλημμύρα δείχνει αχαλίνωτο πάθος, που ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν είναι η ξεκάθαρη καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει  η συμβίωσή του ατόμου που ονειρεύεται με τους άλλους. Άρα, μας παρασέρνει και παρασύρεται κι  εκείνος στη δίνη που έχει προκαλέσει. .Όμως δεν είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή, όπως η φωτιά που καταστρέφει, διότι  μέσα από το νερό στα όνειρα  έρχεται η αναγέννηση.

Όλα αυτά ισχύουν με την προϋπόθεση ότι το νερό είναι καθαρό. Αλλιώς, δηλώνει ασθένεια, πόνο, χωρισμό, προδοσία. Επίσης, το νερό είναι κακό όταν πνιγόμαστε ή πάμε στον πάτο. Όταν βρεθούμε νεκροί στην επιφάνεια της θάλασσας.

Τέλος είναι λαχτάρες αν πιάνουμε να φάμε  ζωντανά ψάρια ή να κολυμπούν στην θάλασσα.  Κάποια κήτη έχουν καλή εξήγηση.  Αν δούμε νεκρά ψάρια έχει καλή εξήγηση. Είναι απελευθερωτικό όνειρο. Όμως, σε κάποια όνειρα δηλώνει τη νεκρά φύση.

Το κολύμπι  στη θάλασσα είναι ένας τρόπος στο όνειρο να εξερευνήσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο και να μάθουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτή τη διείσδυση. Να βρίσκουμε τον τρόπο να επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματα, να τα επεξεργαζόμαστε  και να τα εξωτερικεύουμε.  Ο τρόπος που κολυμπάμε, η δύναμη που έχουμε, πόσο καθαρή είναι η θάλασσα, αν είναι θάλασσα, λίμνη, πισίνα  ή ποταμός έχει μεγάλη σημασία.  Κακό όνειρο είναι να κολυμπάμε στη στεριά ή στην πισίνα. Η πρώτη περίπτωση είναι συχνό όνειρο σε άτομα που υποβάλλονται σε ψυχοθεραπείες. Δεν το βλέπει ποτέ μια υγιή ψυχή. Για το δεύτερο όνειρο, την πισίνα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει βάθος, ότι είναι κάτι σύντομο και επιφανειακό. Ο καθένας μπορεί να το δει. Ο τρόπος όμως που κολυμπάμε, αν υπάρχει βιασύνη ή ηρεμία,  δείχνει πώς ακριβώς αισθανόμαστε. Το όνειρο δείχνει ότι ζητάμε μια στήριξη.

Επίσης, δεν είναι καλό να κολυμπάμε στο όνειρο υποβρύχια. Δείχνει ότι προσπαθούμε να κρύψουμε τα συναισθήματά μας από τον ίδιο τον εαυτό μας και να μην τα βγάλουμε στην επιφάνεια.

Συχνό όνειρο  είναι επίσης να φύγουμε κολυμπώντας από κάποιον ή κάποια συγκεκριμένη στεριά. Δείχνει ότι θέλουμε να αλλάξουμε στεριά,  διότι αυτή μας πόνεσε. Ίσως να είχε γυαλιά στην  παραλία και μας έκοψαν τα πόδια. Ίσως εκεί ο ήλιος μας έκανε έγκαυμα. Ίσως η στεριά ήταν αφιλόξενη για μας. Ίσως είχε σκουπίδια. Άρα, σαν όνειρο λύτρωσης, απελευθερωτικό προσπαθούμε να φύγουμε μακριά για να μην  πονέσουμε περισσότερο.

Όταν βλέπουμε ότι δεν ξέρουμε κολύμπι, εδώ φαίνεται ο φόβος της αλλαγής και του θανάτου.

Ανέμελο κολύμπι και ηρεμία για μας  είναι αν γίναμε παιδιά και κολυμπάμε εκεί.

Είναι κακό να πνιγόμαστε, διότι πνιγόμαστε μέσα στα συναισθήματά μας.  Τα κύματα του υποσυνείδητου μας ήταν τόσο μεγάλα που μας έριξαν στον πάτο. Επόμενο είναι να πνιγούμε,  διότι δεν έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε άλλο. Είναι καλό να σωθούμε και να γαληνέψουμε την ανταριασμένη θάλασσα της ψυχής μας. Αυτό επιτυγχάνεται με αγώνα.

Καλό είναι να μάθουμε να κολυμπάμε, διότι συμβιβαζόμαστε με τις αλλαγές και δεν φοβόμαστε τίποτα. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και βρίσκουμε τη δύναμη να εξερευνήσουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να τα αντιμετωπίσουμε και να βρούμε λύση ή δύναμη, ώστε  να αλλάξουμε πορεία.

Σημασία έχει να είναι καθαρά τα νερά, όχι θολά. Τα θολά δείχνουν θολές καταστάσεις και κακές σκέψεις που δυσχαιρένουν  το κολύμπι μας. Το δυνατό κύμα δείχνει εμπόδια στην εξερεύνηση μας και ασθένεια. Άρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αυτές τις αλλαγές, αν δεν ηρεμήσουμε την θάλασσα της ψυχής πρώτα και αν δεν την προειδοποιήσουμε γι’ αυτές τις αλλαγές που σκοπεύουμε να κάνουμε. Αν δεν γίνει αυτό,  θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και θα μας πάρει στον πάτο. Θα είναι πολύ οδυνηρό για μας.

Για να απαλλαγούμε από τον νεκρό στα όνειρα, πρέπει να δούμε ότι πίνουμε νερό και του προσφέρουμε.  Είναι σαν το αλάτι για τους απρόσκλητους επισκέπτες. Θα θυμώσει και θα φύγει έξαλλος.

Τέλος, για τα όνειρα επιστροφής το νερό είναι ο  φωτεινός φάρος για να επιστρέψουμε ζωντανοί. Η επαφή μας με το νερό είναι η εγγύηση ότι είμαστε ζωντανοί. Όταν το χάσουμε, έστω και για μια στιγμή από τα μάτια μας, δηλώνει ότι όταν ξυπνήσουμε θα πέσουμε σε βαθύ κώμα.

Όνειρα με νερό

16 σχόλια στο Όνειρα με νερό

 • Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο 05:13
  Σύνδεσμος

  Είδα ότι εγώ η μητέρα μου και η θεία μου βλέπαμε και χαζευαμε κάτι πράσινα νερά. Νομίζω ότι τους προέτρεψα εγώ να βγούμε από το αμάξι να δούμε τους βασιλικούς κήπους. Όταν βγήκανε είδαμε κάτι σαν ποτάμια με πράσινο νερό. Και μετά μας φώναξε να γυρίσουμε ο πατέρας μου ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και κάποιο διάστημα

  Απάντηση
 • Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021 στο 11:39
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα.ειδα χτες το βράδυ στο όνειρο μου ότι ήμουν μέσα στο σπίτι μου κ άκουσα έξω από την πορτα να λένε,σήμερα είναι ή γιορτή τής γιορτάζει, σήμερα γιορτάζει.ειδα κάποιους γνωστούς μου να μπενουν στο σπίτι με δώρα στα χέρια κ μόλις πήγα να τούς χερετησω με πιάσε κάτι σαν λόξυγκας κ άρχισα να λυγκιαζω.μετα θυμάμαι κάποιος η κάποια πήρε τα δώρα κ πήγε να τα ανοίξει κ ειδα ενα μεγάλο κουτί με κρέμα χεριού μεσα.κ το δευτερό που άνοιξε ήταν πάλι τό ίδιο.απορησα πώς οι κρέμες είναι σε τόσο μεγάλο κουτί.το τρίτος δώρο ήταν ένα παιχνιδάκι πού έπρεπε να τό φτιάξεις.μετα πήγα πίσω στο δωμάτιο μου κ είδα μια γνωστή μου, κρατούσε ένα μωρό στα χέρια τής, κοριτσάκι νομίζω.. εγώ τής είπα ποτέ έκανες δίδυμα εσύ?κ μου λέει αυτή,,τώρα τα βλέπεις εσύ, είναι εδώ κ δύο μήνες πού τα έκανα δεν έμαθες τίποτα εσύ,δε σού είπε κανένας τίποτα? όχι λέω δεν έχω επαφή με κανένα,πιος θα μου το έλεγε.μετα ρώτησε τη νεκρή μητέρα μου αν τό ήξερε αυτή,η μητέρα μου απάντησε,,ναι το ήξερα..εν τω μεταξύ κάποια παιδιά νομίζω φτιαξαν το παιχνίδι,φτιαξαν ένα παγούρι κ μου το έδωσαν σε μενα να πίνω νερό.ηταν μπλε με γυαλί κ εγώ υποτίθεται διψούσα πολύ στον ύπνο μου, προσπαθούσα να πιω με το καλαμάκι αλλά κολλούσε δεν τραβούσε, ποτέ έπινα χωρι καλαμάκι, ποτέ το έπινα αυτο μετα ξαναεβαζα κ άλλο νερό.. διψούσα κ στην πραγματικότητα.μηπως παίζει ρόλο αυτό? θέλω να σημειώσω πως αυτή η γνωστή μου πού είχε τα δίδυμα στην πραγματικότητα έχει τρια παιδιά μεγάλα, έχει κ εγγόνι,δεν έχει διδιμα.. μετά στο σαλόνι βγάλαμε κάτι μωρά φώτο κ δύο αγοράκια διδιμα που έμοιαζαν πολύ,στρουμπουλα, υποτίθεται ήταν δικά της, πρίν έλεγε ότι τα δίδυμα ήταν κορίτσια, τώρα ήταν αγόρια.κ εγώ μόλις τα είδα είπα,,κοιτα πόσο πολύ μοιάζουν, μοιάζουν σαν τό βαγγελακη.βαγγελακη λένε το μικρότερο παιδί τής.πραγματι έμοιαζαν καταπληκτικά όπως ήταν ο βαγγελακης μικρός .λίγο μπερδεμένο το τελευταίο.τι να σημαίνει τό όνειρο μου.

  Απάντηση
 • Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 στο 16:00
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα είδα εχτές ένα όνειρο ότι είχα πάει με τον σύζυγο μου σε ένα παραθαλάσσιο μέρος για διακοπές εκεί που καθόμασταν στην ταβέρνα πήγα λέει σε ένα σκεπαστό μέρος τις θάλασσας και εκεί λέει είχαν τα μηχανάκια θαλάσσης και μπήκα εκεί.. Είχε μια τρύπα που τα νερά ήταν σκούρα.. Και έπεσα να κολυμπισω και τότε ήρθαν και τα 2 παιδιά της γυναίκας που είχε την ταβέρνα έπεσα μέσα και τα νερά ήταν πολύ καθαρά αλλά τα παιδιά δεν φορούσαν μπρατσακια και το κορίτσι δεν μπορούσα να το πιάσω μόνο το αγόρι.. Βγήκα έξω και το είπα στον σύζυγο μου με κλάμα και βούτηξε εκείνος και το έβγαλε έξω το κορίτσι λέει το έβαλε σε ένα δωμάτιο και ήταν αναίσθητο και τότε άρχισα τις προσευχές και το κοριτσάκι συνειλθε…

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 στο 08:18
  Σύνδεσμος

  Ειδα οτι εβρεχε και εμπαινε νερο στο σπιτι μου καθαρο μεν το νερο και ξεκολησε ενα κομμάτι τοίχος

  Απάντηση
 • Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 στο 08:23
  Σύνδεσμος

  Καλημέρα είδα ότι ήμουν σε παραθαλάσσιο μέρος που πλημμύρισε και τα αυτοκίνητα είχαν καλυφθεί με νερό εγώ όμως ήμουν σε αμάξι που έφευγε εκεί το νερό ήταν πολύ λιγότερο όμως τριγύρω μου έβλεπα τα πάντα να είναι σχεδόν βυθισμένα στα νερά παντού υπήρχε μόνο θάλασσα εκτός από το δρόμο τον πλημμυρισμένο που έφευγα εγώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 στο 08:56
   Σύνδεσμος

   Είδα πως ήμουν σε ένα νησί , διέμενε σε έναν μεγάλο χώρο. Όταν αποφάσισα να βγω έξω για να πάρω κάτι να φάω . Στην κατηφόρα που ήταν αρκετά έντονη από το σπίτι μου μέχρι τη πλατεία Που θα πήγαινα, είδα μα έρχεται έντονη πλημμύρα , μας κυνηγούσε θαλάσσιο καθαρό νερό αλλά ήρεμο σχετικά και όταν πλησίασα τη πλατεία τα νερά ηρέμησαν και σταμάτησε η πλημμύρα . Εγώ πήγα να σωθώ σε έναν άλλο χώρο στα δεξιά μου αλλά είχε κι εκεί πλημμύρα κι έτσι συνέχισα να τρέχω αλλά ήταν ήρεμο όνειρο, τρέχανε και άλλοι. Και απλά σταμάτησε να μας κυνηγάει στο τέλος της κατηφόρας, ηρέμησε η πλημμύρα και σταματήσαμε κι εμείς να τρέχουμε και γελούσαμε ο καθένας με το δικό του τρόπο σε διαφορά μέρη στερούμενοι άνθρωποι , δεν ήταν κανείς πολύ τρομαγμένος σαν κάτι κάπως συνηθισμένο ήταν και ξύπνησα εκεί που είχε πια σταματήσει στα ήρεμα λίγα νερά που είχαν μείνει στο τέλος πια της κατηφόρας και είχε σταματήσει η πλημμύρα .

   Απάντηση
 • Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 στο 14:35
  Σύνδεσμος

  Γεια σας,έχω δει τις τελευταίες μέρες,δυο φορές,ότι γεμίζει το σπίτι νερά,πολύ καθαρά όμως,κ τον άντρα μου να τα σφουγγαρίζει.τι σημαίνει;να σημειώσω εδω ότι τελευταία Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις στην οικογένεια

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 στο 18:16
  Σύνδεσμος

  Καλησπέρα! Τετάρτη πρωί είδα πως κολυμπήσουν σε πεντακάθαρο νερό και όλα τριγύρω μου ήταν πολύ φωτεινά. Κολυμπούσα υποβρυχίως (γενικά μ’αρεσει να κολυμπώ υποβρυχίως καθώς μπορώ να δω και να εξερευνήσω μέσα στο νερό), ένιωθα πολύ χαρούμενη και δεν ένιωσα καθόλου να πνιγομαι ή την ανάγκη για οξυγονυ παρόλο που ήμουν κάτω από το νερό για πολύ ώρα.

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 στο 02:58
   Σύνδεσμος

   Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για το όνειρο μου. Είδα ότι είχα πάει σε μία παραλία στην Χαλκιδική και ήταν εκεί η γιαγιά μου ( που έχει πεθάνει εδώ και ένα χρόνο) και καθόταν σε μία ξαπλώστρα και μου είπε πως ζητάει να της φέρουν λίγο νερό από την θάλασσα έστω να βρέξει λίγο το πρόσωπο της γιατί δεν μπορεί νά σηκωθεί γιατί είχε πρόβλημα με τα πόδια της και κανένας δεν της έφερνε. Έτσι πήγα εγώ Με ένα παιδικό κουβαδάκι και πήρα από την θάλασσα νερό και της πήγα να βρέξει το πρόσωπο της. Και μετά βρεθήκαμε σπίτι της και την έντυνα και είχε σαπουναδες στο πρόσωπο και της είπα να σκύψει στο πλάι να της ρίξω λίγο νερό να φύγουν και της έριξα από ένα μπουκαλάκι και της έριξα πολύ και βραχηκε και θύμωσε κάπως. και εκεί παρατήρησα κιόλας ένα σημάδι στο κεφάλι της γιατί μου είπε ότι έπεσε το πρωί. Μετά ξύπνησα. Τί μπορεί να σημαίνει όλο αυτό?

   Απάντηση
 • Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 στο 09:17
  Σύνδεσμος

  Γεια σας, είχα δει όνειρο χτες ότι ήμουν κάπου με τον σύζυγό μ σε ένα τοπίο όλο αγρια βουνά , χωρίς δέντρα κ πράσινο (γυμνά βουνα) κ ότι έτρεχαν πάρα πολλά νερά, καταραχτες αλλά κ πιο σιγανά ποταμακια..ήτανε ωραίο θέαμα , ασυνιθιστο κ θυμάμαι μ έκανε εντύπωση.. ήθελα να το βγάλω φωτογραφία..

  Απάντηση
 • Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 στο 12:55
  Σύνδεσμος

  Καλημερα ειδα ονειρο οτι μπηκε βροχινο νερο σπιτι. Το πάτωμα ειχε γεμισει νερο. Κρυστάλλινο οπως σε καρι κινούμενα σχέδια σαν χαλί είχε απλωθεί στο πάτωμα…

  Απάντηση
  • Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018 στο 12:04
   Σύνδεσμος

   Όταν είδα εγώ το όνειρο αυτό σε λίγο καιρό έγιναν πλημμύρες στην περιοχή μου από την βροχή, αλλά το σπίτι ήταν ανέπαφο. Πιθανόν, να συμβεί το ίδιο και σε σένα.

   Απάντηση
    • Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 στο 13:10
     Σύνδεσμος

     Αυτό δεν γίνεται δυστυχώς. Όσο δεν ασχολούνται με αντιπλημμυρικά έργα, πάντα θα την πληρώνουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

     Απάντηση
 • Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 στο 11:28
  Σύνδεσμος

  Εχτες ονειρευτηκα οτι πηγαινα σ’ενα σπιτι για καποια δουλεια δεν θυμαμαι ακριβως, με πισινες απο εξω και πολυ ωραια θεα στο ηλιοβασιλεμα, αυτο που θυμαμαι εντονα ειναι οτι ολα ειχαν γεμισει νερο , καθαρο, οχι θαλασσας και γω στην αρχη φοβηθηκα μηπως πνιγω αλλα γρηγορα καταλαβα οτι μπορουσα να παρω ανασα κατω απο το νερο. Δεν πνιγομουν, ολα να ηταν υποβρυχια ,κατω απο το νερο και περπατουσα κανονικα

  Απάντηση
  • Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 στο 19:04
   Σύνδεσμος

   Το όνειρο δείχνει ότι συμβιβάζεσαι με κάθε κατάσταση που θα παρουσιαστεί στο δρόμο σου, όποια κι αν είναι αυτή, ακόμα κι αν τελειώνει κάτι ή αρχίζει κάτι άλλο, μόνιμο ή προσωρινό είσαι έτοιμη για όλα και μπορείς να ανταπεξέλθεις άνετα σε κάθε δυσκολία ή πρόκληση. Στην αρχή δειλιάζεις, αλλα τελικά ρισκάρεις, διότι αυτό σου δίνει μεγάλη δύναμη να αναπνέεις κάτω από το νερό και να περπατάς κανονικά, ενώ κάποιοι άλλοι θα είχανε βουλιάξει ή πνιγεί.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.