Είναι τα όνειρα που βασίζονται σ’ αυτή την τεχνική μνήμης. Για να θυμηθούμε αυτά τα όνειρα ή τα στοιχεία που μας δίδονται μας βοηθά αυτή η μνήμη ή μέσα από το όνειρο ζητάμε απαντήσεις μ’ αυτή τη μέθοδο. Για να το καταλάβετε καλύτερα πρέπει να πω τι σημαίνει αγχίνους μνήμη.  Είναι η ικανότητα σύνδεσης νεώτερων παραστάσεων με άλλες παλαιότερες με τις οποίες υπάρχουν ομοιότητες.

Π.χ. θυμόμαστε το σχήμα της Πελοποννήσου που το μαθαίνουμε για πρώτη φορά και την συνδέουμε με ένα συκόφυλλο αντεστραμμένο.  Την Ισπανία με το κεφάλι μας. Την Ιταλία με μια μπότα που κλοτσά την μπάλα-Σικελία. Επίσης, για να θυμόμαστε πως γράφεται η λέξη  μήνυμα θυμόμαστε ότι είναι με σωστή σειρά της αλφαβήτου. Όμως με το κυνήγι ισχύει η αντίθετη σειρά.  Για να θυμόμαστε κάποιες χρονολογίες κάνουμε εύκολους συνδυασμούς αριθμών. Το όνειρο το θυμόμαστε λοιπόν με τέτοιους συνδυασμούς.  Για να θυμηθούμε την Ολλανδία έχουμε στο μυαλό ένα ολλανδικό τυρί ή μια αγελάδα. Έτσι κρατάμε το όνειρο στο μυαλό και θυμόμαστε γιατί σκεφτήκαμε τη συγκεκριμένη λέξη και τι νόημα κρύβει.

Όνειρα με αγχίνους μνήμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.