Τα περισσότερα απ’ αυτά τα όνειρα είναι φοβίας ή ημιτελή.  Όμως εξαρτάται ποιο είναι το άσχημο τέλος. Η εγκατάλειψη, ο χωρισμός, ο θάνατος, ο πόνος…

Υπάρχουν χιλιάδες όνειρα, που τελειώνουν με ένα άσχημο τέλος.  Όμως, υπάρχει η περίπτωση να ακολουθήσει ένα σειριακό όνειρο που θα αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο. Το καλό με τα όνειρα, είναι ότι όλες οι εικόνες δεν είναι  αυτό που βλέπουμε. Η πίκρα μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει χαρά και να είναι αντίθετο το μήνυμα που θέλει να μας δώσει. Το όνειρο μπορεί να βγει αντίθετο,  αλλά και εμμονικό, ανάλογα με τον τρόπο που σκέφτεται το ατομο που ονειρεύεται.

http://simplylife.gr/images/Break-Up.jpg

Μπορεί να έχουμε μέσα μας φωλιασμένο τον φόβο ότι κάποιος θα φύγει και θα μας αφήσει για πάντα. Μπορεί αυτό να αληθεύει ή μπορεί και όχι. Αν αληθεύσει χάνουμε απλά μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Δίδεται η απάντηση ότι δεν ήταν αυτός.  Όμως, όταν δούμε ότι μας εγκαταλείπει αυτός που λαχταράμε, θα τον κερδίσουμε στη ζωή. Πολλά όνειρα έχουν αυτή την πορεία. Φεύγει με κάποια άλλη, πεθαίνουμε, χωρίζουμε κι όμως, η ζωή τα φέρνει αλλιώς.

Πάντα ένα όνειρο δείχνει τον συναισθηματικό μας κόσμο, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν  και τα όνειρα που ο πονηρός φωλιάζει μέσα μας την ιδέα ότι όλα χάθηκαν και χωρίς να το καταλάβουμε το ονειρευόμαστε. Είναι μια κατάσταση που μας φέρνει εκτός ελέγχου, τρομάζουμε, ιδρώνουμε, γιατί η εγκατάλειψη είναι πολύ βαριά να την δεις στο όνειρο.  Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον χωρισμό. Σκέψου, αυτό το άτομο να κάνει πραγματικότητα αυτό που ονειρευτήκαμε! Σ’ αυτή την περίπτωση, το όνειρο θεωρείται προγνωστικό ή προφητικό, ανάλογα με την εξέλιξη’ πόσο κοινή είναι με το όνειρο που είδαμε.  Το ίδιο ισχύει, όταν δούμε ότι πεθαίνουμε. Σ’ αυτή την περίπτωση, τελειώνει ένα κεφάλαιο ενός βιβλίου και ανοίγεται ένα νέο, δεν τελειώνει το βιβλίο ακόμη. Το βιβλίο τελειώνει λίγα δευτερόλεπτα πριν το σωματικό μας θάνατο. Το αύριο κανείς δεν το ξέρει. Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό μέσα στο όνειρο, αλλά όχι αποδείξεις. Οι αποδείξεις φαίνονται στα μάτια μας στο μέλλον, ανάλογα πόσο πραγματοποιείται το όνειρο αυτό. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να μας πει με βεβαιότητα αν τα πράγματα θα παραμείνουν  έτσι όπως είναι ή θα αλλάξουν στην πορεία της ζωής μας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα να μπορεσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται πέρα από το επόμενο δευτερόλεπτο, μέχρι το τέλος της ζωής μας. Είναι μια κατάσταση που σκεφτόμαστε με τη λογική μας, αλλά η ζωή μας διαψεύδει πολλές φορές.  Μπορεί να γίνονται προγραμματισμοί, αλλά πολλές φορές οι εξελίξεις μας ωθούν να τους αλλάξουμε ή να τους ακυρώσουμε.  Βλέπουμε τη ζωή μας να παίρνει άλλο δρόμο από αυτόν που χαράξαμε εμείς.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να αναφερθώ στις στιγμές που το άτομο χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, πιστεύοντας ότι θα πάθει ακριβώς αυτό που ονειρεύτηκε. Αυτή η κατάσταση επαληθεύεται μόνο αν το άτομο είναι ανώτερο πνευματικά σε μεγάλο βαθμό. Στις άλλες περιπτώσεις, συντελούν οι μέρες της σελήνης, οι επιδράσεις των πλανητών κ.λ.π. Δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει ένα όνειρο με άσχημο τέλος, διότι οι ερμηνείες που δίδονται είναι γενικές, δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο άτομο που ονειρεύεται,  γι’ αυτό το λόγο  αυτά τα όνειρα είναι σε μεγάλο βαθμό αμφίρροπα.

Όνειρα με άσχημο τέλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.