Ειναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι μας ληστεύουν. Λόγω της οικονομικής κρίσης και του φόβου που έχει δημιουργηθεί το βλέπουμε συχνά αυτό το όνειρο είτε επειδή το έχουμε ξαναζήσει, είτε επειδή το έπαθε κάποιος δικός μας και φοβόμαστε μην έρθει τώρα η σειρά μας. Είναι μια κατάσταση που στις μέρες μας έχει γίνει φόβος.

 

Όμως υπάρχει ακόμη μια ερμηνεία στα όνειρα αυτά, αν δεν ισχύουν τα παραπάνω. Το άτομο έχει βασικές σκέψεις και ιδέες και φοβάται μήπως κάποιος τις οικειοποιηθεί. Φοβάται μήπως μαθευτεί αυτό που πρόκειται να κάνει, μήπως κάποια φανερώσει το μυστικό της,  κάποια της κλέψει την ιδέα, μήπως αγοράσει την ίδια τσάντα μ’ αυτήν τα ίδια ρούχα. Μήπως δηλαδή αντιγράψει τον τρόπο ζωής της κλέβοντας απ’ αυτή αυτό που έχει κατά νου.  Κάποιος την αντιγράφει λοιπόν και μιμείται τις κινήσεις της ή της κλέβει αλληγορικά και κυριολεκτικά κάτι πολύτιμο’ το σύντροφό της ή τη θέση της στη δουλειά. Αντίστοιχα, αν άλλοι βλέπουν ότι εμείς κλέβουμε  δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Πιστεύουν ότι θα τους κλέψουμε τα όνειρα, τις ιδέες τους και θα τα  κάνουμε δικά μας.

Πολλές φορές αυτά τα όνειρα είναι όνειρα φοβίας ή εμμονικά. Δείχνουν ότι το άτομο είναι ανασφαλές και το άγχος του δημιουργεί αυτά τα όνειρα. Σπάνια βγαίνουν συγχρονισμού ή προγνωστικά. Π.χ. κάποιος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα μας να μας κλέψει κι εμείς ονειρευόμαστε τη ληστεία που γίνεται. Όμως πολλές φορές είναι πλάνη. Ο άνεμος χτυπάει τα κλαδιά πάνω στα τζάμια κι αυτός ο θόρυβος γίνεται ένας ληστής που μας κλέβει. Αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις που δημιουργούν το όνειρο αυτό.

Είναι όνειρο φοβίας αν δει μια μάνα ότι  ληστεύει άλλους το παιδί της. Ίσως δεν ξέρει ποιο μέρος να πάρει σ’ αυτή την περίπτωση. Να τον παραδώσει ή να τον κρύψει;   Ίσως, φοβάται ότι αυτό το άτομο θα πάρει εμπειρίες άλλων ή θα κλέψει τις ιδέες τους και θα τα κάνει δικά του. Ότι θα χάσει τη δική του προσωπικότητα αποκτώντας κακές συνήθειες και ελαττώματα άλλων.

Όνειρα ληστείας

Ένα σχόλιο στο Όνειρα ληστείας

  • Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 στο 17:48
    Σύνδεσμος

    Είδα οτι ειχαν κλέψει το σπίτι της κόρης μου. Οτι το σπιτι ηταν διαφορετικό, ισόγειο ενώ στην πραγματικότητα μένει στον 2ο. Ειχε γίνει κλοπή αλλά οχι κάτι φοβερό και της έλεγα σε έκλεψαν; Και εκείνη απαντούσε αδιάφορα ναι με έκλεψαν και τι έγινε;; Τι μπορεί να σημαίνει για εκείνη;;

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.