Είναι τα όνειρα που νιώθεις ότι πέφτεις! Διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα  και το παθαίνεις μόλις αρχίσεις να λαγοκοιμάσαι.  Η  αίσθηση του «πεσίματος»   οφείλεται σε αληθινό παραλίγο πέσιμο  από το κρεβάτι.  Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες.  Αυτό νιώθεις ότι σε τινάζει.   Ψυχολογικά, δηλώνει ότι έχεις κακό προαίσθημα ή αυτό τον καιρό νιώθεις κατάθλιψη ή πολύ πεσμένη. Παράλληλα, πέφτει ο μυϊκός τόνος και νομίζεις ότι πέφτεις, ενώ δεν είναι αλήθεια. Αυτό μπορεί να το ονειρευτείς και να έχει την αλληγορική εξήγηση ότι είσαι πεσμένη. Αν έχεις περίοδο και δεις ότι πέφτεις, σημαίνει ότι πέφτει ο σίδηρος. Για να αναπληρωθεί χρειάζεται να φάμε συκώτι ή φακές. Επίσης το σπανάκι βοηθάει πολύ σ’ αυτό.

http://www.sport24.gr/Paraxena/article704512.ece/BINARY/w620/tree.jpg

Επίσης, μπορεί το άτομο να δει ότι φοβάται μην πέσει ή να κατεβαίνει βουνά, σκάλες  και γενικά να πέφτει. Δείχνει τα άτομα που θα πέσουν σε μια αποτυχία, σε μια κακή σκέψη, σε μια κατάθλιψη. Το όνειρο, στο σημείο αυτό, δείχνει ότι το άτομο καταβάλλεται από εμμονές, διότι στην πραγματικότητα αυτό το άτομο θα έπρεπε να χαίρεται, ενώ υποβάλλει τον εαυτό του να σκέφτεται αρνητικά, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.  Αυτό όμως μπορεί να είναι κι  ένα προγνωστικό όνειρο.  Μπορεί να δείχνει μια πραγματική κατάσταση. Αυτό θα φανεί στην πορεία της ζωής του τι εξήγηση έχει, όταν δει μόνος του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, τότε  θα είναι σε θέση να  δώσει μόνος του την ανάλογη εξήγηση.

Το πέσιμο επίσης σαν σωματικό πρόβλημα είναι η πτώση του αιματοκρίτη, του ζαχάρου, της πίεσης κ.λ.π. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν ισχύει η ερμηνεία που έδωσα παραπάνω.

Όταν γλιστράμε φαίνεται ότι δεν έχουμε προστασία, υπάρχει πάντα ανασφάλεια και φόβος ότι το δάπεδο δεν πρόκειται να μας δεχτεί. Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση ή στην καταστροφή όταν πέσουμε και σπάσουμε το πόδι μας. Πιο πολύ αναφέρεται στον επαγγελματικό τομέα το όνειρο αυτό ή στα βαθιά προσωπικά θέματα. Άρα, δεν έχουμε τη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας, ούτε τη δύναμη να σηκωθούμε. Άρα, με την πρώτη γλίστρα πέφτουμε.

Αν ονειρευόμαστε ότι γλιστράμε και πέφτουμε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Το δάπεδο είναι επικίνδυνο. Άρα, αναγκαζόμαστε να υποστούμε αυτό το πέσιμο με την πιθανότητα να σηκωθούμε γεροί στα πόδια μας, χωρίς να έχουμε σπάσει κάποιο μέλος, χέρι ή πόδι με το πέσιμο ή να μην έχουμε χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι. Ανάλογα με το πέσιμο υπάρχει και η αντίστοιχη ερμηνεία. Όμως αν απλά γλιστρήσουμε χωρίς να πέσουμε είναι μια προειδοποίηση για την ανωμαλία ή την επικινδυνότητα του εδάφους. Θα πρέπει την επόμενη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Γενικά η ολισθηρότητα δείχνει ότι περπατάμε σε ένα επικίνδυνο έδαφος και πρέπει να ελέγξουμε την πορεία μας αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να το ρισκάρουμε με ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει λοιπόν κάθε κίνηση να γίνεται κατόπιν σκέψεως όταν βαδίζουμε σ’ αυτό το έδαφος και είναι καλύτερα να σκουπιστεί πρώτα, ώστε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε αναίμακτα σ’ αυτό χωρίς να δημιουργήσουμε στον εαυτό μας κάποιο τραύμα από ένα επικείμενο πέσιμο και να προοδεύσουμε πάνω σ’ αυτό.

 

 

Όνειρα καθόδου, ολισθηρότητας ή πτώσης

2 σχόλια στο Όνειρα καθόδου, ολισθηρότητας ή πτώσης

 • Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 στο 10:42
  Σύνδεσμος

  Ειδα στο ονειρο μου να γλυστραω με κατι παπουτσια που δεν πολυφωραω και σκονταφτα πανω σε αυτον που ηθελα

  Απάντηση
 • Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 στο 10:41
  Σύνδεσμος

  Ειδα δτο ονειρο μου οτι γλυστρουσα με τα παπουτσια που φορούσα και επεφτα σε αυτον που ηθελα

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.