Στο καθολικό δόγμα υπάρχει το καθαρτήριο. Ένα μέρος όπου πηγαίνουν μεταθανάτια οι ψυχές που έχουν υποπέσει σε μικρά αμαρτήματα. Αυτό το σημείο λείπει ή παραλείπεται από το ορθόδοξο δόγμα μας. Όμως είναι ένα μέσο κάθαρσης ξένο για μας. Στο όνειρο αυτό φαίνεται όταν χωρίς εξωτερικό ερέθισμα ένα άτομο της ορθόδοξης λατρείας είναι πιστός καθολικός στο όνειρο. Ζητά την κάθαρση της ψυχής και δεν την βρίσκει ή δεν ξέρει που να την βρει. Είναι κάτι νέο που έχω μάθει.  Η κάθαρση της ψυχής δεν είναι απλά μια απελευθέρωση, αλλά είναι σαν να μας δίνουν να φορέσουμε μια καθαρή ψυχή απαλλαγμένη από τα βάσανα. Αυτό φαίνεται στα όνειρα όταν κατοικούμε σε καινούριο σπίτι και μας δώσουν το κλειδί που γράφει ζωή  ή αποκτάμε νέο αυτοκίνητο. Η διαφορά με τα απελευθερωτικά όνειρα είναι αυτή η νέα ψυχή. Εκεί απαλλασσόμαστε από ένα πρόβλημα. Εδώ αυτό είναι γενικό. Σαν να αποκτήσαμε νέα ψυχή. Έφυγαν όλα.

Για να γίνει αυτό πρέπει να καθαριστεί εντελώς η ψυχή. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό μπορεί να περάσει καιρός.  Δεν μπορεί να καθαριστεί μια ψυχή από την μια μέρα στην άλλη, όταν είναι φαγωμένη και μολυσμένη. Χρειάζεται καθαρισμός και απολύμανση. Όμως όταν γίνει μια προσπάθεια, το άτομο καταφέρνει την κάθαρση. Μπορεί να γίνεται αγιασμός στον ύπνο του, να εξομολογείται, να νηστεύει. Είναι ένα είδος κάθαρσης κι αυτό, ανάλογα με τα τραύματα που έχει. Πιο πολύ καθαρίζει ή πετά σκουπίδια ή απαλλάσσεται από έντομα. Μπορεί να μην έχει συσσωρεύσει πολλά, αλλά το κακό το έχει κάνει, φτάνει να μην είναι αργά.

Η κάθαρση γίνεται με ένα όμορφο ντους γεμάτο σαπουνάδα.  Αυτό έχει σημασία να γίνει προσεκτικά, ώστε μ’ αυτό το μηχανισμό της ψυχής το άτομο να καθαριστεί εντελώς από τις βρομιές που έχει συσσωρεύσει.  Όμως, ένα μπάνιο χωρίς σαπούνι, αφρόλουτρο μόνο με νερό  ωφελεί μια καθαρή ψυχή να δροσιστεί ή να αναζωογονηθεί.  Το ιδιωτικό  μπάνιο στο λουτρό πρέπει να γίνεται χωρίς ρούχα, γιατί τα ρούχα στα όνειρα κάθαρσης είναι πηγή μολύνσεων και μικροβίων. Όταν κάνουμε μπάνιο με κάποιον άλλο αυτή η κατάσταση γίνεται με παρέα.  Είναι το ρήμα αλληλο-  με την ίδια ποιότητα και ποσότητα. Δεν είναι καλό το όνειρο όταν ο ένας βάλει σαπουνάδα κι ο άλλος μόνο νερό. Δεν συμβαδίζουν οι ψυχές. Όταν μετά απ’ αυτό το μπάνιο το άτομο κυλιστεί στη λάσπη ή ιδρώσει ισχύει η ίδια κατάσταση. Το άτομο έχει φτάσει ξανά στην ίδια κατάσταση. Το μπάνιο πήγε χαμένο.

Στη θάλασσα το μπάνιο πρέπει να γίνεται με μαγιό διότι δείχνει τις ευαισθησίες  του και τις κρυφές του αδυναμίες  σε κοινή θέα. Μοιάζει σαν να εκτίθεται στα μάτια των άλλων. Μαθαίνονται όσα πάει να κρύψει.  Αν το άτομο όμως  είναι γυμνιστής στη ζωή είναι μια άλλη περίπτωση που είναι επηρεασμένη από τη ζωή που πραγματικά κάνει. Επίσης, αν το άτομο κάνει συνέχεια μπάνιο στην μπανιέρα περισσότερο από το κανονικό,  δείχνει την πραγματική του ζωή. Αν όμως είναι ζέστη στην πραγματικότητα ένα τέτοιο μπάνιο σαν όνειρο συγχρονισμού  θα του δώσει την δύναμη να αντέξει τη ζέστη. Τότε δεν είναι όνειρα κάθαρσης. Τα όνειρα γίνονται μικτά, διότι προστίθενται κι  άλλες κατηγορίες ονείρων.

Όνειρα κάθαρσης της ψυχής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.