Είναι τα όνειρα που η ματιά μας πέφτει σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι τα όνειρα που συγκρατούν μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια του ονείρου. Που δίνουμε περισσότερο βάση στο συγκεκριμένο,  παρά σε όλο το όνειρο. Υπάρχει μια ζωηρή παρακολούθηση μόνο στο συγκεκριμένο και όλα τα πορίσματα βγαίνουν μόνο απ’ αυτό. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό για πολλά είδη ονείρων. Το υποσυνείδητο το θεωρεί πολύ σημαντικό.

Μπορεί όμως για τη ζωή μας να μην  είναι τόσο σημαντικό και να απορούμε γιατί πια τόση σημασία για ένα ασήμαντο γεγονός. Είναι ένας κωδικός που κρύβεται πίσω απ’ αυτό. Μπορεί να έχει μια κυριολεκτική ή αλληγορική ερμηνεία και  το μήνυμα που θέλει να δώσει τόσο σημαντικό, που δεν πάει το μυαλό μας.  Μοιάζει σαν να ετοιμάζουμε την κάμερα και εστιάζουμε την ματιά σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο, ώστε να βγάλουμε φωτογραφία.  Στα όνειρα επιστροφής αυτή η εστίαση είναι σημαντική για τη ζωή μας. Σ’ αυτά τα όνειρα έχει μεγάλη ισχύ ο αλφαβητικός ονειροκρίτης.

Όνειρα εστίασης της ματιάς

Ένα σχόλιο στο Όνειρα εστίασης της ματιάς

 • Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 στο 16:35
  Σύνδεσμος

  ( το όνειρο το είδα σε πρώτο πρόσωπο ) Είδα πως ήμουν στο σπίτι μου (που μετακομίζω σε κάτι ημέρες), κι πώς ήμουν με την οικογένειά μου, ακούγαμε βόμβες/οβίδες συνεχώς, κι βλέπαμε στις ειδήσεις πώς ξεκίνησε πόλεμος. Μετά σε ένα απόσπασμα του ονείρου είδα ότι πάλεψα κι εγώ για λίγο, σκότωσα τρείς κι έναν όμως δεν μπορούσα να τον πυροβολήσω, κι με αυτον καταλήξαμε φίλοι κι τον προσεχα κι κάπως τον κατάφερα να γυρίσει στη χώρα του.
  Μετά ξαναβλέπω να είμαι σπίτι μου, να προσέχω ένα μωρό 3-4 χρόνων, όχι δικό μου, ξανθό πρασινοματικο. Όμως ήταν δική μου ευθύνη, κι ένιωθα πολύ υπεύθυνη κι αγάπη για αυτό το μωρό. Σε όλο το όνειρο δεν σταμάτησε ο πόλεμος-επιθεση, αλλά ηρέμησε λίγο στο τέλος.
  Το όνειρο το είδα ξημερώματα Παρασκευής.

  Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.