Είναι τα όνειρα που μας επιβραβεύουν για τις επιτυχίες μας λεκτικά, γραπτά ή τιμητικά με ένα βραβείο. Είναι τα όνειρα που ακούμε συνέχεια μπράβο. Που ανεβαίνουμε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Είναι παράλληλο και αντίθετο με τα όνειρα προόδου ή επίτευξης στόχων. Εδώ είναι το καλό αποτέλεσμα αυτών των ονείρων. Άρα, αυτό που κάναμε στη ζωή μας ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί ή θα μας χαρίσουν κάτι στην πραγματικότητα που θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Κάποια στιγμή όμως αυτοί οι έπαινοι είναι ειρωνικοί. Θα πρέπει να προσέξουμε ποιος μας τους λέει και γιατί.

Άρα, μετά από μια επιβράβευση ακολουθεί η βράβευση. Νιώθουμε περήφανοι για τον εαυτό μας. Άρα, βαδίζουμε σωστά και πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Ο έπαινος όμως είναι η προσπάθεια κάποιου να μας ωθήσει να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε και να μας κινητοποιήσει ξανά, επειδή έχουμε κουραστεί.

Αν βλέπουμε ότι επαινούμε κάποιον σημαίνει ότι αυτό το άτομο έκανε κάτι εξαιρετικό για μας.

Το βραβείο δίνει αναγνώριση στο άτομο που το ονειρεύεται, σαν να έχει φτάσει στον τελικό του σκοπό. Το έργο μας αναγνωρίστηκε. Οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι. Άρα είναι η ηθική πληρωμή που πιστεύουμε ότι αξίζουμε για   τις επιτυχίες μας κι όσα έχουμε μέχρι σήμερα, καταφέρει. Έχουμε κάνει σημαντική βελτίωση στους προσωπικούς μας στόχους. Μετά το βραβείο αξίζει να τους τελειοποιήσουμε, να τους υλοποιήσουμε και να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει αν μας φορέσουν  μετάλλιο. Όμως, το κάθε χρώμα αντιστοιχεί στη θέση που παίρνουμε.

Το βάθρο δείχνει τιμές και αναγνώριση. Άρα είμαστε το αντικείμενο θαυμασμού του πλήθους. Τα καταφέραμε. Όμως, παράλληλα νιώθουμε ότι είμαστε ισχυροί ηγέτες και οι άλλοι μας θαυμάζουν, σαν όνειρο αυθυποβολής.

Αν όμως ονειρευόμαστε ότι μας αναγνωρίζουν σημαίνει ότι οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το οποίο αρχίσαμε και να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Αν πάρουμε τη δεύτερη θέση σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε σαν τον πρώτο,  και να παραδειγματιστούμε. Τι κάνει και είναι πρώτος; Σε σχέση με τον τρίτο πάντως, είμαστε καλύτεροι. Αν είμαστε στην τρίτη θέση,  τότε υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσαμε να μην είμαστε στα μετάλλια, οριακά μπήκαμε. Όμως μπορούμε αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν μας πειράζει η πρωτιά, παρά μονάχα τα μετάλλια αν δεν θυμόμαστε τι θέση είχαμε. Αλλά η πρώτη θέση,  είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους. Καλύτεροι δεν μπορούμε να γίνουμε στην περίπτωση αυτή, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με τον ίδιο τρόπο μέχρι το τέλος.

Το πιο σημαντικό στο όνειρο είναι η προσπάθεια και η νίκη στο τέλος. Μια ήττα δεν πρέπει να μας στεναχωρεί. Άλλο δρόμο πρέπει να βαδίσουμε. Άρα, η νίκη δείχνει ότι αυτός είναι ο δικός μας δρόμος στον οποίο κάποιοι άλλοι θα χάσουν, όταν χάναμε κι εμείς βαδίζοντας έναν  δρόμο αδιέξοδο για μας. Γι’΄αυτό, στο σωστό δρόμο η βράβευση είναι σίγουρη και δεδομένη.

Όταν μας επιβραβεύουν οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές πάμε μια χαρά ή στην άλλη περίπτωση θα θέλαμε να μας μιλάνε έτσι. Όμως, αυτό το όνειρο ποτέ δεν είναι κακό ή αντίθετο.

Όνειρα επιβράβευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.