Όλοι καταλαβαίνουμε την πηγή αυτών των ονείρων.  Μέσα από το γνωστό τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ βλέπουμε  τους μαχητές και τους διάσημους να δίνουν το 100% της  ψυχικής τους δύναμης για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο έπαθλο και την παραμονή τους στο παιχνίδι. Βλέπουμε λοιπόν  στο όνειρο ότι αγωνιζόμαστε μαζί τους, ότι πεινάμε, ότι περνάμε κακουχίες ή κερδίζουμε έπαθλα. Συνομιλούμε με τον Μάριο, τον  Κώστα,  τον Κωνσταντίνο, τον  Σπαλιάρα,  τα κορίτσια, τον  Χρανιώτη, τον Μπο, τον Πάνο  κ.λ.π.   (έγραψα τους αγαπημένους μου, οι άλλοι είναι στο κλπ),  ή βρισκόμαστε κι εμείς σε εκείνη την καλύβα. Τρώμε καρύδες, αγωνιζόμαστε, τραυματιζόμαστε, παίρνουμε ασυλία. Βγαίνουμε ή μπαίνουμε στο παιχνίδι. Είναι όνειρο που προκαλείται από εξωτερικά ερεθίσματα ή δείχνει αλληγορικά ότι βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις. Αν είναι από εξωτερικό ερέθισμα το όνειρο δεν έχει ερμηνεία. Όμως ένα άτομο που δεν έχει οικονομική στήριξη θέλοντας και μη περνάει δύσκολα, ακόμη πιο δύσκολα από τα παιδιά του survivor που κατά 50%, αν νικήσουν το αγώνισμα ξέρουν ότι μπορεί να φάνε. Αν όχι, μπορεί να φάνε την επόμενη φορά.

Όμως μια δύσκολη πραγματικά κατάσταση, ένα survivor  της ζωής είναι ακόμη πιο σκληρό και δεν ξέρεις πως θα φας και αν θα φας. Η κάθε μέρα που περνάει είναι αβέβαιη, διότι ο κινητήριος μοχλός, το χρήμα, δεν υπάρχει. Η ζωή έχει ακριβύνει και γινόμαστε μαχητές στη ζωή εξοικονομώντας κάθε μέρα το πιάτο της ημέρας για εμάς και τα παιδιά μας. Πιο σκληρό απ’ αυτό το παιχνίδι με τις βίλες και τα ξενοδοχεία της μιας βραδιάς είναι η πραγματική επιβίωση. Αυτή που ζει η Ελληνίδα μητέρα  και ο Έλληνας επαγγελματίας καθημερινά. Αυτά λοιπόν τα όνειρα τα βλέπει για να προσπαθήσει να βρει τρόπους επιβίωσης και να μπορέσει σαν μαχητής να κερδίσει το έπαθλο της ζωής που είναι ένα χαμόγελο του παιδιού του όταν φάει ένα κανονικό γεύμα και κρατήσει στα χέρια του ένα μικρό παιχνιδάκι που θα του έχουν χαρίσει οι αληθινοί μαχητές της ζωής, οι γονείς του,  στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Όνειρα φτώχειας ή πλούτου; Όνειρα στέρησης ή απόλαυσης; Το άτομο θα μας πει, ανάλογα πως ένιωσε όταν είδε αυτό το όνειρο και τι κατάφερε στη ζωή του μετά τη θέαση του μετά από σκληρό αγώνα.

Όνειρα επιβίωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.