Είναι τα όνειρα που δείχνουν ότι κάποιο μέρος αφήνουμε για να πάμε σε κάποιο άλλο. Μπαίνουμε σε πλοίο ή αεροπλάνο και φεύγουμε. Είναι αντίθετο με το όνειρο έχασα το πλοίο, που θα μπορούσε να είναι και έχασα το αεροπλάνο.

Εκτός από μια επικείμενη πραγματοποίηση του ονείρου, μπορεί να είναι η επιθυμίας μας να  φύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε και να κάνουμε μια νέα αρχή. Η προσπάθεια να πετύχουμε κάτι νέο. Να γνωρίσουμε νέα μέρη, να ζήσουμε μια άλλη ζωή ή είναι ένας οιωνός ότι σύντομα θα ανοίξουμε στη ζωή μας ένα νέο κεφάλαιο και θα κάνουμε σχέση ή θα βρούμε δουλειά. Μπορεί όμως να είναι προγνωστικά ένα ταξίδι που θα πράξουμε ή θα πρέπει να πράξουμε για να  λύσουμε τα προβλήματά μας. Άρα, όσο γίνεται αυτό το ταξίδι προετοιμαζόμαστε μέσα στο πλοίο και όταν αράξουμε θα είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε αυτή τη νέα εμπειρία που ανοίγεται στη ζωή μας. Όσο έρχεται λοιπόν το πλοίο και μπαίνουμε μέσα υπάρχει ελπίδα αυτό να γίνει με κόπο και αγώνα. Μπορεί όμως να ήρθε η στιγμή τώρα να χαρούμε αυτή την κατάσταση, αφού καταβάλαμε κόπο,  τώρα γευόμαστε τον καρπό των κόπων μας. Η επιβίβαση στο πλοίο θα είναι εντάξει όταν εκεί που θα πάμε θα είναι καλύτερα απ’ αυτό που αφήνουμε. Αν είναι χειρότερα τότε πρέπει να βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε πίσω κι αυτό θα είναι μεγάλος πόνος και διπλός κόπος.  Καλό είναι να εξετάσουμε πού πάμε και πού θα μας βγάλει αυτός ο νέος προορισμός που διαλέξαμε για να αξίζει τον κόπο που έγινε αυτή η κίνηση.

Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαφυγής, αλλά επειδή τα όνειρα διαφυγής είναι πολυσύνθετα τα έβαλα σε ξεχωριστή κατηγορία.

 

Όνειρα επιβίβασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.