Είναι η κατάλληλη στιγμή όταν το πεπρωμένο διαδέχεται την ελεύθερη βούληση. Είναι όνειρα που δεν σε απελευθερώνουν από βάσανα, απλά αφήνεις κάποιες καταστάσεις για να ακολουθήσεις μια νέα πορεία. Μια νέα πορεία που δεν επιλέγεις εσύ, αλλά ορθώνεται μπροστά σου.

Ένα τέτοιο όνειρο είδα απόψε.  Είδα ότι το πρώην  αφεντικό μου ήταν ζωντανός κι εγώ είχα φύγει από το γραφείο για ένα διάστημα και επέστρεψα πάλι για να ξαναπιάσω δουλειά. Στη θέση της συναδέρφου μου καθόταν ένα παλικάρι που τον λέγανε Νίκο ντυμένος με γαλάζιο σκούρο  κουστούμι και γραβάτα. Μη μου πείτε ότι θα κερδίσει το αντίστοιχο κόμμα. Δεν έχει αυτή την ερμηνεία. Το αφεντικό χάρηκε που με ξαναείδε. Τον είδα νοσταλγικά. Ήρθαν τρεις πελάτες και ήθελαν κάτι να τους ετοιμάσω. Χειρόγραφη εργασία. Εγώ με δυσκολία κατάφερα να γράψω αυτά που θέλανε. Τα άφησα στο γραφείο μου. Ο Νίκος έπιασε τα χειρόγραφά μου κρυφά και τα έκανε χαρτοπόλεμο αφού τα έβαλε σε ένα μηχάνημα που λιώνουν. Αντί να αντιδράσω έπιασα περιχαρής τα μάγουλά μου και του είπα: Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα Νικόλα.  Εκείνος μου έσφιξε το χέρι. Μην κολλάς σε παλιές καταστάσεις. Φύγε να προλάβεις το πλοίο. Μπήκα στο πλοίο κι εκεί είδα τους γονείς μου. Δεν κρατούσα εισιτήριο και είχα φόβο κι αγωνία μη με περάσουν για λαθρεπιβάτισσα. Ταξίδευα με το πλοίο και δεν με έλεγξε κανείς. Στο τέλος έμαθα ότι είχε πληρώσει η μητέρα μου το εισιτήριο και με περίμεναν. Το έμαθα, αφού πέρασα μεγάλη αγωνία. Άρα άφησα το παρελθόν για να βαδίσω μια νέα πορεία. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος τομέας. Είδα τη δουλειά σαν παράδειγμα.

Αυτό το όνειρο σε απαλλάσσει από κολλημένες καταστάσεις. Φεύγεις από την ελεύθερη βούληση. Τώρα το πεπρωμένο έρχεται είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτό  και η Νίκη παρουσιάζεται για να σου δώσει την ευκαιρία να βαδίσεις σωστά. Ένα τέτοιο όνειρο σου δίνει την άδεια να χαρείς να φύγεις με το πλοίο και να βρεις το λιμάνι σου ή τον προορισμό σου. Η δουλειά είναι γενικά το παρελθόν. Όλα όσα αφήνω πίσω μου, τα θυμάμαι με αγάπη, δεν απελευθερώνομαι απ’ αυτά, απλά φεύγω. Τα εγκαταλείπω όλα για μια νέα ζωή.  Τώρα αυτό ελπίζω να γίνει και στην πραγματικότητα. Αυτό περιμένω!!! Ήταν και όνειρο αντίδοτο για μένα. Μου έδωσε μεγάλη δύναμη. Εύχομαι να δείτε κι εσείς κάτι παρόμοιο . Καλό είναι ό,τι αφήνεις πίσω σου, φτάνει να σε οδηγήσει σε καλύτερους  δρόμους. Αξίζει!!!

Όνειρα εγκατάλειψης του παρελθόντος-νέα πορεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.