Αυτό το όνειρο πάντα πίστευα ότι αφορά αποκλειστικά το αστρικό ταξίδι, αλλά είναι μια κατηγορία αυτού.  Τα όνειρα διαφυγής έχουν πολλές κατηγορίες.

1. Αστρικό ταξίδι. Όταν βλέπουμε ότι πετάμε ή είμαστε φάντασμα ή πνεύμα.   Δεν είναι όμως όνειρο, αλλά πραγματικότητα.  Η ψυχή βγαίνει από το σώμα για να ξεμουδιάσει λίγο και εμείς τριγυρνάμε  και νιώθουμε ότι έχουμε φτερά. Αυτό γίνεται όταν είμαστε ευτυχισμένοι, δεν έχουμε κατάθλιψη, λύσαμε τα προβλήματά μας και δεν έχουμε τύψεις ή αμαρτίες πολλές. Ο  ύπνος μας είναι πολύ βαθύς, σε κατάσταση REM  και δεν θυμόμαστε όλη τη διαδρομή, αλλά  αποσπάσματα. Καλά θυμόμαστε τη στιγμή που η ψυχή κάνει την είσοδό της στο σώμα. Όταν αυτό το πετύχει,  νιώθει ένα φως να την πλημμυρίζει και τα μετέπειτα όνειρα είναι ζωντανά, μέχρι να ξυπνήσει. Όταν δεν το πετύχει, κάνει τον ψεύτικο ύπνο.  Όταν το πετύχει βιαίως,  τότε ξυπνάμε με ένα πόνο οξύ στο στήθος ή νιώθουμε ψυχοπλάκωμα.  Όσο βρίσκεται έξω από το σώμα οι ζωτικές λειτουργίες βρίσκονται σε λειτουργία. Αυτό επιτυγχάνεται, διότι υπάρχει η αργυρός ή ασημένια χορδή που τη συγκρατεί, να μην απομακρυνθεί πολύ. Όταν σπάσει, τότε πεθαίνουμε πραγματικά. Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί μέχρι σήμερα.

Κατόπιν νέων μελετών όμως ανακάλυψα σ” ένα άρθρο τυχαία, και σας το παρουσιάζω, ότι το αστρικό ταξίδι έχει άλλη ερμηνεία. Μου φαίνεται πιο λογική και πιο ανθρώπινη αυτή η άποψη. Αυτό φεύγει από  τη μεταφυσική εκδοχή και βαίνει προς τη φυσική. Κανείς δεν ξέρει όμως πόσο αληθεύει!

http://www.patrasevents.gr/article/96965-eksosomatikes-ebeiries-lithike-to-mistirio

http://media.youropia.gr/media/gallery/1/7570/big-outofbody.jpg

Τελικά, δεν βγαίνει η ψυχή από το σώμα όσο είμαστε ζωντανοί,  αλλά ο νους μας παίζει παιχνίδια, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση. Αυτό το ζούμε πραγματικά, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στο νου καταγράφεται ότι κάτι γίνεται, αλλά παράλληλα δεν γίνεται αυτή η έξοδος, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.  Είναι ένας μηχανισμός, όπως ακριβώς τα απελευθερωτικά όνειρα. Αυτή είναι μια επιστημονική άποψη που αλλάζει τις παλιές αντιλήψεις. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το αστρικό ταξίδι μαγεύει, γιατί σε πάει στα σύννεφα, κάτι που σαν προσωπικότητα στην πραγματική ζωή είναι αδύνατον ποτέ να το πετύχεις.

Γιατί όμως βλέπουμε αυτό το όνειρο. Αυτό το όνειρο το βλέπουμε για πολλούς λόγους. Ένας είναι ότι το υποσυνείδητο είναι άδειο από εμπειρίες και θέλει να ξεφύγει λίγο. Άλλος λόγος είναι ότι χάσαμε κιλά και είμαστε πιο ανάλαφροι, άλλος ότι ένα όνειρό μας θα πραγματοποιηθεί. Άλλος λόγος είναι ότι έχουμε καλό προαίσθημα που θα βγει. Άλλος είναι ότι απελευθερωθήκαμε από κάποια βαριά απελπισία που είχαμε ή κάποιο άλυτο πρόβλημα που τελικά βρήκε λύση. Άλλη αιτία είναι ότι αντιληφθήκαμε ότι κάποια ψυχή φεύγει από τη γη και την αποχαιρετάμε, διότι αντιληφθήκαμε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που η ψυχή ζητά τη διαφυγή. Η κυριότερη είναι ότι θέλει να ξεμουδιάσει λίγο γιατί κλεισμένη μέσα στο σώμα συνέχεια δεν αντέχει. Όλα αυτά ισχύουν βέβαια αν  πράγματι η ψυχή βγαίνει από το σώμα.

2.  Όνειρα αλλαγής επιπέδου και μετεώριση. Όταν ο άνθρωπος πετάει και το περιεχόμενο του ονείρου είναι καλό, χωρίς να είναι αστρικό ταξίδι, επειδή μπορεί να κρατάει κάποια υλικά πράγματα, θέλει να ξεπεράσει τα γήινα και θέλει να ανεβάσει την πνευματικότητά του μπορεί να δει ότι μεν πετάει,  αλλά δεν είναι αστρικό ταξίδι.

3. Όνειρο μετεώρισης ή πέταγμα με αεροπλάνο. Βλέπει το άτομο όταν θέλει να ξεφύγει από κάποιες κακές καταστάσεις που τον πνίγουν  και να πετάξει μακριά. Αυτό μπορεί να γίνει και όταν πετάει με αεροπλάνο σε άγνωστη κατεύθυνση.  Αυτά τα όνειρα πετάγματος έχουν άσχημο περιεχόμενο. Το άτομο αγανακτεί. Είναι επικίνδυνο όποιος δει τέτοιο όνειρο, διότι τα άτομα αυτά στην πραγματικότητα σκέφτονται και την αυτοκτονία. Όμως όταν έχει ένα προορισμό η ερμηνεία είναι καλή.

4. Πόρτες ή τούνελ ή παράθυρο. Όταν το άτομο δει ότι πάντα ξεκλειδώνει μια πόρτα ή ανοίγει πέρασμα ή τούνελ  και δεν μπορεί να φύγει ή βγαίνει από το παράθυρο, νιώθει παγιδευμένο. Εμπόδια του φράζουν το δρόμο.  Αυτό το όνειρο είναι επαναλαμβανόμενο. Τότε βλέπει αυτό το όνειρο, αλλά πάντα κάποιο εμπόδιο υπάρχει.  Προσπαθεί με μανία, αλλά αδυνατεί. Είναι άτομα φυλακισμένα, άτομα ελεύθερα πολιορκημένα, δηλαδή άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, άτομα που βιώνουν μια εργασία που δεν τους ευχαριστεί ή ένα γάμο ή σχέση  από συμφέρον και δεν έχουν καμιά επαφή συναισθηματικά. Όλο ονειρεύονται ότι φεύγουν ή απελευθερώνονται, αλλά ακόμα και το όνειρο δεν τους κάνει πάντα το χατίρι.  Όταν τους το κάνει χαμογελούν και ευχαριστιούνται την εικονική τους απόδραση. Όταν φτάσουν όμως σε τέτοιο σημείο, το όνειρο λέγεται αυθυποβολής. Προγνωστικό μπορεί να ειπωθεί όταν ανοίξει ο δρόμος και στην πραγματικότητα και το άτομο απελευθερωθεί. Όμως το ξέρετε ότι απελευθερώνεται και γυρίζει πολλές φορές πίσω νομίζοντας ότι θα βρει τα πράγματα καλύτερα αν φύγει; Πολλές φορές τα βρίσκει χειρότερα. Γίνεται κι αυτό. Τότε το όνειρο διαφυγής μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν δεν τον δεχτεί η φυλακή του πίσω.

Όνειρα διαφυγής

9 σχόλια στο Όνειρα διαφυγής

 • Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018 στο 21:33
  Σύνδεσμος

  Κυρία Νεκταρία καλησπέρα σας. Θέλω να σας διηγηθώ ένα πολύ ζωντανό όνειρο που είδα προ διετίας για να μου πείτε την γνώμη σας, αν ήταν όνειρο ή αστρική προβολή. Ήταν μία περίοδος πολύ ταραγμένη , αλλά εκείνον τον καιρό είχε αρχίσει να δρομολογείται μία λύση οπότε είχα αρχίσει κάπως να ηρεμώ. Κοιμόμουν μακριά από το σπίτι μου σε μέρος που είχε δάσος γύρω γύρω (δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο). Ενώ κοιμόμουν βλέπω στο μυαλό μου τον εαυτό μου να ίπταμαι ανάσκελα πάνω από το κρεβάτι, κοντά στο ταβάνι, με δύο τεντωμένα άσπρα σεντόνια, ένα πάνω και ένα κάτω από το σώμα μου. Μάλιστα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ήταν τα σεντόνια με κρατούσαν ψηλά, χωρίς αυτά το σώμα μου θα έπεφτε. Προσπάθησα να καθησυχάσω τον εαυτό μου ότι έπαθα πρώτη φορά αστρική προβολή και ότι αν διατηρήσω την ψυχραιμία μου θα μπορέσω να κατεβάσω το σώμα μου στο κρεββάτι. Δεν μπορούσα όμως και άρχισα να πανικοβάλλομαι. Είπα μέσα μου το Πάτερ Υμών, αλλά τίποτα. Είπα το Πιστεύω (το γνωρίζω απέξω και το λέω καμιά φορά σαν προσευχή). Τίποτα. Μετά σαν να έγινε μία παρεμβολή στο μυαλό μου άρχισαν να με κατακλύζουν εικόνες όπου μου έδειχναν (ποιος;) φωτογραφικά άλμπουμ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ανθρώπων παλαιότερης αποχής , πχ 1900, καλοντυμένοι οι πιο πολλοί. Και άλλες εικόνες είδα που δεν τις θυμάμαι, θυμάμαι όμως ότι είδα ένα πίθηκο με μπλε μάτια. Μέσα σε όλα άκουσα κάποια στιγμή και ένα ελαφρό ποπ τραγουδάκι που μου άρεσε μικρή (ίσως προσπάθεια του υποσυνειδήτου μου να ”ελαφρύνει” την ατμόσφαιρα;). Στο τέλος αισθάνθηκα τον εαυτό μου στο κρεββάτι και το όλο θέμα τερματίστηκε. Όταν ξύπνησα ήμουν 100% σίγουρη ότι βίωσα αστρική προβολή και ήμουν ενθουσιασμένη. Τώρα μετά από τόσο καιρό δεν είμαι σίγουρη τι ήταν αυτό. Εσείς τι πιστεύετε; Συχνά έχω όνειρα ότι πετάω μέσα στο σπίτι αλλά χαμηλά και για λίγο.Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 στο 09:40
   Σύνδεσμος

   Ένιωσες σαν προβολή τον εαυτό σου να βγαίνει από το σώμα ή ένιωσες ότι το ζούσες η ίδια όλο αυτό;

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 στο 19:38
    Σύνδεσμος

    Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Όταν πρωτοείδα ξαφνικά τον εαυτό μου κοντά στο ταβάνι, ήταν σαν να τον κοίταζα από ένα άλλο σημείο του δωματίου. Μετά η συνειδητότητα μεταφέρθηκε στο ανυψωμένο σώμα. Ήταν πολύ ζωντανό, όχι σαν όνειρο αλλά σαν αλήθεια. Ήταν κάτι τλείως διαφορετικό από ότι έχω ονειρευτεί. Και είπα σωστά όλο το Πιστεύω, όσο και να ΄ναι νομίζω ότι σε ένα κανονικό όνειρο δεν θα μπορούσα να απαγγείλω όλο το Πιστεύω σωστά.

    Απάντηση
 • Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 στο 15:27
  Σύνδεσμος

  Έχει τύχει να ονειρευτώ ότι πετάω με αεροπλάνο (χωρίς να ξέρω προορισμό).Είναι επικίνδυνο δηλαδή λες;

  Απάντηση
  • Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο 10:52
   Σύνδεσμος

   Αν βρήκες τον προορισμό σου είναι κάτι προσωρινό. Αν όχι, δυστυχώς αυτό ισχύει. Όταν αφήνεις τη γη και μπαίνεις σε ενα αεροπλάνο δείχνει ότι είσαι απελπισμένη. Πολλά άτομα μετά από τέτοιο όνειρο πέφτουν σε κατάθλιψη. Όταν είναι όμως κάτι περαστικό ούτε γάτα ούτε ζημιά. Καταλαβαίνεις ότι όταν πέσει σε κατάθλιψη το άτομο είναι ικανό για όλα. Αυτό δεν έχει ισχύ αν το δεις χαρούμενο να ταξιδεύει σε ένα αεροπλάνο χωρίς να έχει τη σκέψη ότι κάτι αφήνει πίσω του ή έχει κάποιο συγκεκριμένο προορισμό. Τότε είναι καλό όνειρο.

   Απάντηση
   • Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο 11:13
    Σύνδεσμος

    Κάνεις λάθος.Είμαι πολύ χαρούμενο άτομο.Ούτε κατάθλιψη έχω,ούτε τίποτα τέτοιο.Δεν ισχύει καν για εμένα.

    Απάντηση
    • Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο 11:24
     Σύνδεσμος

     Ελληνικά μιλάω. Γιατί δεν καταλαβαίνεις και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα; Δεν είπα ότι έχεις κατάθλιψη. Είπα ότι αν το βλέπεις μόνιμα είναι αυτή η κατάσταση. Όταν το βλέπεις μια φορά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εσύ ως φαίνεται, το είδες μια φορά μόνο. Ήταν κάτι παροδικό. Μια κατάσταση που την είδες μια φορά. Μπορεί στη δική σου περίπτωση να ήταν ειδικό όνειρο ή να προαισθάνθηκες ένα από τα γεγονότα που έχουν συμβει. Διαβάστε καλά το κείμενο κι αφού το καταλάβετε απαντήστε. Γράφω όλες τις πιθανές ερμηνείες διότι δεν γνωρίζω το άτομο. Αν έγραφα μόνοπλευρα θα μου έλεγες έχεις άδικο, είμαι απελπισμένη. Έλεος πια!!! Αν ξαναγίνει αυτό δεν θα αναλάβω άλλες ερμηνείες στα όνειρά σου. Αν ήξερα ότι είναι η Αννίτα μ’ αυτό το χαρακτήρα θα έλεγα με σιγουριά ότι είναι κάτι παροδικό. Ακόμη δεν έχεις μάθει πώς δουλεύω; Να το πει μια καινούρια να το καταλάβω. Όχι εσύ!!!

     Απάντηση
     • Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο 11:41
      Σύνδεσμος

      Εγώ έτσι όπως το έγραψες αυτό κατάλαβα.Γράφεις:”Αν βρήκες τον προορισμό σου είναι κάτι προσωρινό. Αν όχι, δυστυχώς αυτό ισχύει”. Δεν βρήκα προορισμό και το είδα μόνο μία φορά.

      Απάντηση
  • Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο 11:48
   Σύνδεσμος

   Όχι σ’ αυτό το όνειρο. Αν δεν το ξαναείδες αυτό το όνειρο σημαίνει ότι βρήκες τον προορισμό σου. Είναι μια παροδική αποσυντόνιση που παθαίνουμε όλοι. Αν το ξαναείδες, δηλώνει ότι δεν τον βρήκες. Αν το είδες μια φορά τελείωσε. Κατάλαβες; Δεν θα βρεις προορισμό στο ίδιο όνειρο αν είναι ειδικό. Μόνο όταν έχει ένα μήνυμα να σου δώσει γίνεται αυτό. Είναι περίεργη η ψυχή που θέλει να ζήσει κάθε περίπτωση είτε τη βιώσεις είτε όχι. Μπορείς να δεις καταστάσεις που δεν βίωσες ποτέ και δοκιμάζεις τις αντοχές σου. Εφόσον το είδες μια φορά και λες ότι είσαι άτομο ισορροπημένο, χαρούμενο και προσγειωμένο δεν θα το ξαναδείς. Τα ειδικά όνειρα δεν έχουν κάποιο μήνυμα να δωσουν. Επειδή η ψυχή είναι αχαλίνωτη ζητά τις εμπειρίες που δεν την αφήνεις να βιώσει. Κάποια δεν τα επιλέγει. Μπορεί αύριο να δεις ότι κλέβεις. Δεν σημαίνει ότι το εχεις ή θα γίνεται αυτό συνέχεια στα όνειρά σου. Αν διαβάσεις τα είδη ονείρων θα δεις ότι τα όνειρα έχουν διάφορες λειτουργίες. Άρα, δεν πρέπει να σε ανησυχεί.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.