Είναι τα όνειρα που το άτομο δημιουργεί. Φτιάχνει, προσθέτει πινελιές με πανέμορφα χρώματα ή βάζει σκουρόχρωμες πινελιές, ανάλογα πως αισθάνεται. Μπορεί να φιλοτεχνεί ένα άγαλμα, να ζωγραφίζει έναν πίνακα, να παίζει θέατρο κ.λ.π. Μπορεί επίσης, να είναι επικεφαλής σε κάποια ομάδα, να δίνει εντολές όταν αυτά τα κάνουν κάποιοι άλλοι εκ μέρους του. Είναι πολύ άσχημο όταν κάποιος άλλος δημιουργεί για μας, διότι δεν μπορεί να ξέρει τη δική μας φαντασία πόσο δύναμη έχει. Θα το κάνει με τη δική του φαντασία, κάτι που θα φανεί ξένο πάνω μας.  Εδώ φαίνεται ο αέρας που έχει ο ονειρευόμενος, πόσο δραστήριο άτομο είναι, πόσο αδρανής, πόσο ταλαντούχος.

Ως προς τη δομή του το έργο μας είναι καταπληκτικό γιατί το φτιάξαμε μόνοι μας, με τις δικές μας δυνάμεις και ξέρουμε καλά ότι μπορεί να μην έχει την απήχηση που περιμένουμε, αλλά εμείς το εγκρίνουμε. Είναι πολύ άσχημο το όνειρο αν δεν το εγκρίνουμε και το σπάσουμε. Εκτός από τη δομή εξετάζουμε το περιεχόμενο.  Αν το θέατρο που παίζουμε είναι δράμα ή κωμωδία, αν είναι ρομαντική, ρεαλιστική  ή σουρρελαστική η ζωγραφιά, αν έχει χαρούμενα ή σκούρα χρώματα. Ανάλογα λοιπόν πως αισθανόμαστε ψυχικά παίρνουν τα δημιουργήματά μας την ανάλογη  χρωματολογία. Αυτή καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον συναισθηματικό μας κόσμο. Αυτός είναι αρμόδιος γι’ αυτά. Αν δεν δούμε φως και δούμε σκοτάδι οφείλεται αποκλειστικά στον τρόπο που εμείς βλέπουμε τα πράγματα και τις περισσότερες φορές τα δημιουργήματά μας επηρεάζονται πολύ απ’ αυτά. Παίρνοντας ακριβώς τη μορφή που τους δίδουμε εμείς αποκλειστικά.

Όνειρα δημιουργίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.