Έχω αναφερθεί πολλές φορές σ’ αυτά τα όνειρα σαν παραδείγματα, αλλά τώρα υπάρχουν στη δική τους κατηγορία. Είναι τα όνειρα που μας χώνουν βαθιά στο βυθό ή θαυμάζουμε το βυθό.

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα κυριολεκτικά όνειρα του βυθού.  Είναι τα όνειρα που βλέπουν οι κολυμβητές, οι δύτες, οι ωκεανογράφοι,  και οι χειριστές υποβρυχίων. Γι’ αυτούς ο βυθός είναι η ζωή τους.  Είναι η χαρά τους, είναι το βίωμά τους. Είναι φυσικό να το ονειρευτούν και να μην έχει την κακή ερμηνεία που αποδίδεται σε μας τους στεριανούς.

Στην δεύτερη κατηγορία αυτών των ονείρων είναι η αλληγορική ερμηνεία, η ψυχολογική μας ηρεμία έχει φθάσει στο τέρμα της, τώρα τη διαδέχεται η πίκρα και ο πόνος, έχουμε πιάσει  πάτο. Αν βρεθούμε στο βυθό  για πολύ ώρα χωρίς μάσκα και φιάλες αέρα και οξυγόνο,  υπάρχει φόβος να πνιγούμε ή αντίθετα να καταφέρουμε να ανέβουμε στην επιφάνεια πριν γίνει αυτό. Αλληγορικά πάντα. Άρα, δείχνει το κακό που κάνουμε στον εαυτό μας, φτάνει να λάβουμε υπόψην το όνειρο αυτό και να αλλάξουμε στάση ζωής, πριν είναι αργά. Όσο είναι όνειρο προβολής δεν κινδυνεύουμε. Κακό γίνεται, όταν πάψει να είναι!!! Όταν δούμε ότι βρισκόμαστε εμείς μέσα στο βυθό. Σαν θεατές το έχουμε διδαχτεί αυτό. Μπορούμε να προλάβουμε το κακό. Σαν πρωταγωνιστές, όμως έχουμε πιάσει πάτο.

Αυτό το όνειρο, σε αντίθεση με το όνειρο προβολής, δεν μας προειδοποιεί, είμαστε μέσα στο πρόβλημα. Όχι θεατές πια.  Μόνοι μας πρέπει, χωρίς τη βοήθεια κανενός, να κάνουμε την ανάλογη κίνηση’ αν θα ανέβουμε στην επιφάνεια ή αν θα πνιγούμε. Εκεί μπορεί κάποια  βαρκούλα ή κότερο  να μας περισυλλέξει και να μας ανεβάσει κρατώντας μας το χέρι, φτάνει να μην τουμπάρει και πέσουμε και οι δύο. Να υπάρχει ισορροπία και από τις δύο μεριές.  Εκτός,  αν βρούμε κάποιο πλοιο και δεχτεί να μας πάρει. Η βοήθεια είναι μεγαλύτερη και πιο σίγουρη.

Μπορεί όμως και τα άτομα της πρώτης κατηγορίας, κάποια στιγμή, να δουν το όνειρο αυτό σαν αλληγορικό και να δηλώνει την ψυχική τους κατάσταση ή άτομα της δεύτερης κατηγορίας, που αγαπάνε τις καταδύσεις ή το κολύμπι και τον βυθό,  να το δουν,  βάσει της κυριολεκτικής του ερμηνείας.  Τίποτα δεν αποκλείεται! Τι ερμηνεία θα δώσουμε,  εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.

Όνειρα βυθού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.