Είναι η αρρωστημένη κατάσταση του ατόμου να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για όλα, να τιμωρείται με κακές σκέψεις ότι αξίζει να τιμωρηθεί ανεξάρτητα αν φταίει ή όχι. Προσπαθεί μέσω του ονείρου να ικανοποιηθεί τιμωρώντας τον εαυτό του,  με την πιο σκληρή τιμωρία, διότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να το κάνει. Προκαλεί ψυχικό πόνο. Όταν του πηγαίνουν όλα καλά εκνευρίζεται. Προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να ταράξει την πληκτική του λιμνούλα με ένα βότσαλο, αλλά το μικρό δεν τον ικανοποιεί. Ψάχνει να βρει τρόπο να βασανίζεται.  Ψάχνει να βρει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει ή δημιουργεί νέο. Αυτή η κατάσταση γίνεται όνειρο.

Στο παρελθόν πέρασε τόσο πόνο και τώρα που είναι όλα καλά δεν αναγνωρίζει την ζωή του.  Όπως στα σίριαλ που πρέπει να γίνει μια νέα δολοπλοκία για να έχει ενδιαφέρον, διότι το ωραίο είναι πληκτικό, έτσι και το άτομο αυτό προσπαθεί να δει όνειρα που περιέχουν δική του παγίδευση ή τιμωρία για να βρει ενδιαφέρον στη ζωή του.  Είναι τα μαζοχιστικά όνειρα, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει σαδισμός από το μέρος του. Μπορεί να θέλει να πονάει, να υποβάλλεται σε μαρτύρια, αλλά δεν τα υποβάλλει απαραίτητα στους άλλους.  Όμως, κανένας δεν είναι σαδιστής απλά, χωρίς να βασανίζεται  παράλληλα. Η αντίθετη και παράλληλη κατάσταση λοιπόν είναι τα σαδομαζοχιστικά όνειρα. Αυτά πάνε πάντα μαζί.

Όνειρα αυτοπαγίδευσης ή αυτοτιμωρίας (Μαζοχιστικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.