Αυτά τα όνειρα είναι πολύ τρομακτικά. Είναι τα όνειρα αυτανάφλεξης, αυτοκτονίας, όταν κόβουμε τις φλέβες μας, όταν πίνουμε πολλά φάρμακα με σκοπό να κάνουμε κακό στον εαυτό μας, όταν αυτοπυροβολούμαστε, όταν καίμε το κρεβάτι μας και ξαπλώνουμε πάνω σ’ αυτό, όταν περιλούσουμε τον εαυτό μας με βενζίνη και βάλουμε φωτιά, όταν πιούμε ένα δηλητήριο. Γενικά, είναι το κακό που προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, επειδή τον θεωρούμε υπεύθυνο για τη δυστυχία που περνάμε. Αυτό  αρχικά γίνεται στον ονειρικό κόσμο, μέχρι να τροφοδοτηθεί σαν ιδέα.  Υπάρχει μια δικαιολογία για τους λογικούς ανθρώπους. Για τους άρρωστους αυτό μπορεί να γίνει αναίτια. Επειδή αισθάνονται ότι έχουν κατάθλιψη. Πολλά τέτοια όνειρα έγιναν εμπνευση ανθρώπων που υλοποίησαν όσα είδαν, άλλοι με απόπειρες και σοβαρούς τραυματισμούς  και εγκαύματα και  άλλοι πέτυχαν το στόχο τους.

Αυτά τα όνειρα δείχνουν και με ήπιο τρόπο την αυτοκαταστροφή μας, όταν μεθάμε, όταν καπνίζουμε, όταν δημιουργούμε στον εαυτό μας μια κατάσταση άσχημη και βαριά που καταλαβαίνουμε πολύ αργά ή δεν καταλαβαίνουμε ποτέ τι έχουμε κάνει. Για να φτάσει ένα άτομο να σκεφτεί την αυτοκαταστροφή του,  είναι άρρωστο ψυχικά ή πολύ πονεμένο. Ανεπανόρθωτα πονεμένο. Έρμαιο των παθών του.  Όταν διατηρεί μια σχέση που τον καταστρέφει και το γνωρίζει καλά δεν είναι αυτοκαταστροφή;

Το ίδιο ισχύει όταν κάνει απεργία πείνας ή δίψας.  Ξέρει ότι τιμωρώντας τον εαυτό του θα λυπηθούν οι άλλοι και θα γίνει το αίτημά του δεκτό. Πολλές φορές αυτά που ζητά είναι παράλογα. Όταν όμως είναι ένα λογικό αίτημα πρέπει να γίνεται αποδεκτό πριν το άτομο μας αφήσει για πάντα,  αφού θα πεθάνει. Πόσο να αντέξει;

Πολλές φορές η δειλία του να αποτελειώσει αυτόν που τον έβλαψε, στρέφεται όπλο ενάντια στον εαυτό του που τον αποτελειώνει, θεωρώντας το θύμα του ατόμου αυτού. Αυτά τα όνειρα είναι πραγματικά δύσκολο κάποιος να αντέξει τη θέα τους. Φανταστείτε πως νιώθει το άτομο που τα βλέπει, αν έχει συνείδηση και αντίληψη. Όμως η αυτοκτονία έχει κι άλλες ερμηνείες καλές ή κακές γι’ αυτές θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

Κάποια άτομα μπορεί να το δουν σαν ειδικό όνειρο μόνο για μια φορά. Αυτό μπορεί να γίνει επειδή για μια φορά στη ζωή μας το έχουμε σκεφτεί ή μας επηρέασε ένα εξωτερικό ερέθισμα. Αν μας φανεί κάτι φοβερό και τρομάξουμε ή ανησυχήσουμε δεν θα το ξαναδούμε. Αν μας άρεσε αυτό που είδαμε, τότε θεωρείται κάτι που θέλουμε ή μας αρέσει. Όταν αυτά τα όνειρα γίνουν επαναληπτικά ή εθισμός, τότε πρέπει πραγματικά να ανησυχήσουμε για το άτομο αυτό και πρέπει να εξετάσουμε αν χρειάζεται νοσηλεία, διότι είναι επικίνδυνο για τον ίδιο του τον εαυτό και για την κοινωνία.

Όνειρα αυτοκαταστροφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.