Είναι τα ασυνείδητα όνειρα, που κατευθύνουμε εμείς. Νομίζουμε,  ότι είμαστε σε συνειδητή κατάσταση, αλλά αυτό δεν ισχύει.  Αυτά τα όνειρα τα βλέπουμε, όταν εμμένουμε σε μια απόφαση χωρίς να ισχύει. Την συνηθίζει ο νους μας και την βλέπουμε. Μάλιστα, δίδουμε το τέλος που θέλουμε, αλλά  η διαφορά με το συνειδητό όνειρο είναι ότι  γίνεται ασυνείδητα.  Είναι μια κατάσταση ενός ατόμου που τρέφει ελπίδες ότι κάτι θα γίνει, με ένα θέμα που τον απασχολεί.

http://lostinmusic.gr/wp-content/uploads/mvbthumbs/img_9858_music-oneiro-htane-alkinoos-iwannidhs.jpg

Αυτή η κατάσταση έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά, ανεξάρτητα αν είναι πραγματική επιθυμία ή παιχνίδι του μυαλού. Αυτό συνήθως το όνειρο το βλέπουν ερωτευμένοι και όλα τους τα όνειρα περιέχουν το αγαπημένο τους πρόσωπο.  Το μυαλό τους συνηθίζει σ” αυτή την ιδέα και έχει τόσο βαθιά εισχωρήσει μέσα τους,  ώστε κατευθύνουν το όνειρο με τα δικά τους  θέλω. Είναι τα λεγόμενα όνειρα, κατά παραγγελία, που γίνονται όμως με ασυνείδητο τρόπο. Ναι, δεν έχουμε συνείδηση σ΄ αυτό το όνειρο. Αυτό το όνειρο γίνεται εντελώς μηχανικά, γι” αυτό λέγονται και όνειρα αυθυποβολής. Εδώ συντελεί το μυαλό με την συνεργασία του υποσυνείδητου. Η ψυχή δεν παίρνει μέρος σ” αυτά γι” αυτό είναι πάντα χαρούμενα.

http://katohika.gr/wp-content/uploads/2015/10/skepsi-730x389.jpg

Επίσης είναι τα όνειρα που επιλέγει ο μηχανισμός της ψυχής μετά από μια θέαση ειδικών ονείρων.  Αν η ψυχή μας π.χ.  δοκιμάσει μια εμπειρία που δεν βιώνουμε και την ευχαριστεί, βλέπουμε συνεχόμενα τέτοια όνειρα που άρεσαν στο υποσυνείδητο με αυθυποβολή. Π.χ. βλέπουμε ότι οδηγούμε αυτοκίνητο, ενώ στην πραγματικότητα δεν το κάναμε ποτέ. Αν δούμε όμως ότι η θέαση αυτού του ονείρου μας ευχαρίστησε, το βλέπουμε συχνά,  επειδή αυτή η επιθυμία έχει φωλιαστεί στις επιθυμίες μας.  Αυτό το όνειρο δεν έχει πάντα εξήγηση.

Όνειρα αυθυποβολής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.