Είναι ένα  πολύπλευρο όνειρο γιατί παρουσιάζεται σε πολλές μορφές αλληγορικά και κυριολεκτικά. Αναφέρεται, καταρχήν,  στην υγεία μας. Ένα άτομο που ζαλίζεται ή δεν περπατά σωστά, γέρνει από διάφορες πλευρές, έχει ιλίγγους μπορεί να πάσχει από τα αυτιά του, αφού  ένα κοκαλάκι στο λαβύρινθο του αυτιού   καθορίζει την ισορροπία μας, φτάνει η σπονδυλική στήλη που μας κρατά όρθιους να είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, δείχνει ότι το άτομο δεν  μπορεί να σταθεί στα πόδια του.  Υποφέρει από το αυχενικό, από ζαλάδες, από άγχος. Επίσης δείχνει ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε μια κατάσταση όπως είναι. Κάτι άλλο περιμέναμε.

Επίσης η αστάθεια κτιρίων, δείχνει ότι πρέπει να το αφήσουμε μόνο του, να το βλέπουμε από μακριά. Παράδειγμα ο κεκλιμένος Πύργος της Πίζας. Όλοι τον θαυμάζουμε από μακριά. Κανείς δεν τολμά να ανέβει πάνω, να πατήσει πάνω του, όπως γίνεται σε άλλους πύργους. Στέκονται δίπλα του ή γύρω απ’ αυτόν.

 

Αλληγορικά, όταν προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε ένα άτομο που γέρνει, μπορεί να το ισοπεδώσουμε εντελώς ή να πλακωθούμε κι εμείς. Από μακριά λοιπόν. Μπορούμε να του κρατήσουμε το χέρι και από τις δύο πλευρές. Όταν το ασταθές άτομο δει αυτό το όνειρο έχει ανάγκη να το ισορροπήσει κάποιος, να το σώσει πριν καταρρεύσει εντελώς και είναι πια αργά.

Η ισορροπία και η αρμονία λείπει από το άτομο αυτό. Γέρνουν οι ιδέες, τα όνειρά του, μπορεί ένα φύσημα του ανέμου να το ρίξει κάτω.  Έχει πολλές ανασφάλειες και φοβίες και δεν στέκεται στα πόδια του, όπως θα έπρεπε.

Επίσης, κατά μια άλλη έννοια, οι ιδέες του είναι ακραίες. Μπορεί π.χ. να είναι φαλλοκράτης ή φεμινίστρια. Όλα τα ακραία απομονώνουν το άτομο και φαίνεται ανισόρροπος στα μάτια των άλλων. Δεν βαδίζει με τους άλλους, αλλά έχει τις δικές του ιδέες.   Μένει σταθερός στις απόψεις του μεν, αλλά γέρνει προς τη μια μεριά η ζυγαριά.  Υπάρχει φόβος αυτές οι ακραίες ιδέες που έχει να τον αφήσουν μόνο. Οι άλλοι να απομακρυνθούν και τότε έρχεται ο μαρασμός, το άτομο καταρρέει ή προσπαθεί να αλλάξει.  Αν τον πιστέψουν οι άλλοι και δείξει δείγματα μετάνοιας όλα πάνε καλά. Κακό είναι όταν δεν μας πείσει. Όταν πια πέσει σε κατάθλιψη. Όταν συνηθίσει τη μοναξιά του. Όλα αυτά κάνουν το άτομο να σκεφτεί σωστά. Όταν προσέξει τα όνειρά του ίσως να αλλάξει πορεία. Ίσως όμως και να παρασυρθεί μέσα απ’ όλα αυτά. Παίζει ρόλο πόσο σωστά σκέφτεται. Τι περίεργο μ’ αυτό το άτομο. Είναι σταθερός στις απόψεις του, αλλά ασταθής στη σχέση του με τους άλλους!!!

Επίσης, η αστάθεια αφορά τον χαρακτήρα του όταν αλλάζει ιδέες και προσπαθούν οι άλλοι να συμβιβαστούν στα παλιά του θέλω, αλλά δεν προλαβαίνουν. Μέχρι να γίνει αυτό γεννιούνται καινούρια. Όταν είναι ασταθής στη σχέση του με τη σύζυγό του ή ασταθής στις απόψεις του για την ανατροφή των παιδιών του γίνεται εφιάλτης. Τα δικά του όνειρα είναι αυτά που θέλει.  Τα προσαρμόζει ανάλογα με τα θέλω του. Όμως οι άλλοι που αναγκάζονται να συμβιώνουν με ένα τέτοιο άτομο βλέπουν όνειρα που δεν θέλουν να δουν.  Φαίνεται η αστάθεια στο άτομο που συμβιώνουν και αλίμονο αν βλέπουν ότι είναι φυτό που ο άνεμος το ξεριζώνει ή έκρηξη ηφαιστείου όπου η λάβα διασκορπίζεται στα 4 σημεία του ορίζοντα. Όλα χάνονται όταν αυτό το φυτό το παρασύρει ο άνεμος όπου βρει, διότι δεν είχε βαθιές ρίζες.

Όνειρα αστάθειας και ανισορροπίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.