Η αρωματοθεραπεία με αρώματα και αιθέρια έλαια, που κάνουν εξειδικευμένοι αισθητικοί δεν έχει καμία σχέση με την αρωματοθεραπεία του ονείρου.  Εκεί μετρά το χρώμα, όχι το περιεχόμενο.

Πολλές φορές βλέπουμε μπουκαλάκια που εφαρμόζουμε με διάφορα χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν ρύθμιση όλα τα τσάκρα είμαστε αποσυντονισμένοι. Τα τσάκρα, ως γνωστόν είναι 7. Άρα, εφτά τα χρώματα που τα εκπροσωπούν.  Ο αριθμός 7  δείχνει ότι είμαστε σε τέλεια αρμονία, γι’ αυτό δηλώνει την ευτυχία. 7 είναι τα στρώματα του ουρανού. Γι’ αυτό λέμε στον έβδομο ουρανό, 7 τα χρώματα της ίριδας,  7 οι νότες. Άρα, όταν δούμε τον αριθμό 7  όλα τα τσάκρα δουλεύουν στην εντέλεια.  Όμως ροζ άρωμα δεν υπάρχει, τότε θα πάμε σε κάποιο πέτρωμα που αντιστοιχεί στο χρώμα αυτό ή δηλώνει την εξασθένιση του πρώτου τσάκρα που χρειάζεται ισορροπία. Χωρίς την σπονδυλική στήλη δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι.  Μπορούμε να την ισορροπήσουμε με τον ροζ χαλαζία που είναι το πέτρωμα της αγάπης, εφόσον το τέταρτο  τσάκρα, το πράσινο,  αντιστοιχεί στην καρδιά.  Αγοράζουμε ένα άρωμα με πράσινο μπουκάλι.  Άρα, γίνονται συνδυασμοί αρώματος και πετρώματος  σε σχήμα καρδιάς ή κρυστάλλου  για τέλεια αρμονία των δύο τσάκρα.  Αυτό γίνεται όταν υπάρξει η ανάλογη ενεργοποίηση.  Άρα, ξεπερνώ μια δύσκολη αγάπη και στέκομαι στα πόδια μου. Αυτό το μήνυμα μας δίδει. Αυτό γίνεται με κάθε συνδυασμό χρώματος και αρώματος στο όνειρο και γίνεται πραγματικότητα, ώστε να ξεπεράσουμε μια δύσκολη κατάσταση και να σταθούμε στα πόδια μας. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, ανάλογα με την περίπτωση. Αυτή που έθεσα σαν παράδειγμα είναι η πιο σημαντική.

Επίσης, τα χρωματιστά αρωματικά αναμμένα κεριά με τα αντίστοιχα χρώματα κάνουν την ίδια δουλειά με τα αρώματα και τα έλαια στο όνειρο. Τα σβησμένα κεριά λένε ότι κάτι δεν πάει καλά με το τσάκρα αυτό. Άρα, το εξετάζουμε ιατρικά. Μπορεί να είναι θεραπευτικό όνειρο.

Αντίστοιχα,  βλέπουμε τα χρώματα από μια άλλη οπτική γωνία. Το μωβ άρωμα είναι ο συνδυασμός του μπλε και του κόκκινου. Το ζεστό και το ψυχρό, το σκωτσέζικο ντουζ. Για άλλες περιπτώσεις δηλώνει το πένθος. Όμως είναι και το 7ο τσάκρα.

Έτσι λοιπόν τα αντίστοιχα χρώματα στα τσάκρα είναι:

1ο τσάκρα –> Κόκκινο, H βάση της σπονδυλικής στήλης, (Περίνεο, πρωκτός, κόκαλα, ορθό και παχύ έντερο). 

2ο τσάκρα –> Πορτοκαλί, Υπογάστριο γεννητικά όργανα, (Λεκάνη, το κάτω μέρος της πλάτης, τα όργανα αναπαραγωγής).

3ο τσάκρα –> Κίτρινο,   Ηλιακό πλέγμα (Aφαλός, κοιλιά, λεπτό έντερο).

4ο τσάκρα–> Πράσινο,  Κέντρο του θώρακα (καρδιά, πνεύμονες)

5ο τσάκρα –> Μπλε ανοικτό, βάση του λαιμού, καρωτίδα (Λαιμός, λάρυγγας, θυρεοειδής, αυχένας, αμυγδαλές).

6ο τσάκρα –> Μπλε σκούρο, Tο σημείο ανάμεσα από τα φρύδια. (Mάτια, επίφυση).

7ο τσάκρα –> Βιολετι,  Κορυφή του κεφαλιού (εγκέφαλος, νευρικό σύστημα).

Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που βλέπουμε μπουκαλάκια με τα χρώματα αυτά ή αντικείμενα που μπορούν να ισορροπήσουν τα τσάκρα του ατόμου. Όχι όταν φοράμε ένα κόκκινο φόρεμα ή κρατάμε ένα κίτρινο τσαντάκι. Εξαίρεση αποτελεί αν το χρώμα είναι περισσότερο έντονο απ’ όσο πρέπει ή εξασθενημένο. Τότε μόνο αποδίδεται στα τσάκρα. Πόσο ισορροπημένα είναι ή όχι. Ισχύει όμως απόλυτα, όταν όλα τα αντικείμενα είναι υπερβολικά κόκκινα ή κίτρινα. Τότε το αποδίδουμε στην ρύθμιση τους. Γι’ αυτό το λόγο, τα χρώματα έχουν πολλές λειτουργίες στα όνειρα.

 

Όνειρα αρωματοθεραπείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.