Τα όνειρα αυτά μας αφήνουν μισούς ψυχολογικά.  Πέφτει ένα δόντι αριστερά, μπορεί να χωρίσουμε. Πέφτει ένα δόντι δεξιά μπορεί να χάσουμε τη δουλειά μας. Χάνεις την ευκαιρία να πάρεις μετάθεση, να πας ταξίδι, να παντρευτείς. Ένα όνειρο απώλειας αλλάζει τα δεδομένα στη ζωή μας. Εδώ ανήκουν και τα όνειρα ληστείας αλλά λόγω της θεματολογίας τους αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία.

Γενικά, χάνουμε ένα άτομο όταν δούμε ένα όνειρο απώλειας, χάνουμε το παιδί μας, χάνουμε κάτι που αποκτήσαμε με κόπο τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα! Κάποτε λέγανε όταν πέφτουν πολλά δόντια είναι θάνατος. Δεν είναι θάνατος, είναι απώλεια της στεναχώριας, της πίκρας. Είναι καλή απώλεια. Απελευθέρωση.   Η μόνη που πεθαίνει είναι η κατήφεια μας. Μπορεί κάποιος να πεθάνει όταν χάσει ένα μεσαίο δόντι, όχι πάντα.  Το αίμα δηλώνει τον πόνο. Ότι αυτή η απώλεια είναι σημαντική για μας. Όμως υπάρχει και η οικειοθελής απώλεια. Ένα απότομο αριστερό τράβηγμα και βγάζουμε το δόντι, ζητάμε διαζύγιο. Ένα απότομο τράβηγμα δοντιού από την δεξιά πλευρά, παραιτούμαστε. Ναι, πολλές απώλειες είναι καλύτερα να υπάρχουν. Το ζητάμε οι ίδιοι. Δεν είναι πάντα κακό όνειρο. Ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας. Για κάποιους είναι καημός, για τους υπόλοιπους είναι λύτρωση.

Μετά την απώλεια κάποιου σημαντικού αντικειμένου ή προσώπου, τα όνειρα  της απώλειας είναι έντονα. Ονειρευόμαστε για πολύ καιρό έναν νεκρό που χάσαμε, ή το αυτοκίνητο που χάσαμε ή πουλήσαμε. Μετά από ένα χωρισμό είναι φυσικό για πολύ καιρό να ονειρευόμαστε το άτομο αυτό. Το ίδιο συμβαίνει με ό,τι χάσουμε. Μερικά όνειρα δεν έχουν ερμηνεία. Είναι η εστίαση του υποσυνείδητου σ’ αυτό που χάσαμε. Κάποιες στιγμές σε μια σχέση ένα τέτοιο όνειρο έχει καλή ερμηνεία, την ερμηνεία της επανασύνδεσης. Τότε η απώλεια δεν είναι πια απώλεια.

Όνειρα απώλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.