Είναι τα όνειρα που βλέπουμε ότι κάποιος μας αποχαιρετάει ή εμείς φεύγουμε και αποχαιρετάμε κάποιον. Λέμε ή μας λένε το οριστικό αντίο.

Σ΄ αυτά τα όνειρα, στην περίπτωση που φεύγει κάποιος,  σημασία έχει να δούμε την επόμενη κίνηση μας  μετά απ’ αυτό. Τον αφήνουμε να φύγει, τον σταματάμε, κλαίμε, τον ικετεύουμε να μείνει ή αυτό είναι μια ανακούφιση για μας; Από τη στάση μας φαίνεται η αλήθεια. Τι ήταν αυτό το πρόσωπο για μας. Το ίδιο πρέπει να προσέξουμε όταν εμείς φύγουμε από μια κατάσταση. Πως το δέχεται!!!

Αν κάποιος πεθαίνει και μας αποχαιρετήσει δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Ξέρουμε καλά μέσα μας ότι ήρθε η ώρα του να φύγει. Όταν μας αποχαιρετήσει και την επόμενη μέρα πεθάνει πραγματικά, αυτός ο αποχαιρετισμός ήταν η σύνδεσή του με την ψυχή μας. Πολύ σίγουρο είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο άτομο θα είναι που θα έρθει να μας πάρει όταν έρθει η δική μας ώρα να εγκαταλείψουμε τη ζωή, όταν μεταβούμε στον θάνατο.  Αν όμως δεν ήρθε ακόμη η ώρα του, η ψυχή το αντιλαμβάνεται και κάνει τα πάντα για να τον φέρει πίσω στη ζωή με όνειρα επιστροφής. Αυτό γίνεται αυτόματα.

Αν γλιτώσει το θάνατο, σημαίνει ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα του. Πιθανόν,  να μην αντιληφθήκαμε αυτή τη λεπτομέρεια ή να φύγει πραγματικά μια μελλοντική στιγμή που βρίσκεται χρονικά πολύ κοντά μας. Να γλιτώσει σήμερα και να φύγει μετά από 10 μέρες πχ όταν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Καλό όνειρο είναι όταν δούμε ότι μας αποχαιρετά ο πρώην ή μια κατάσταση συμβολική που πάει στη λήθη, επειδή την έχουμε ξεπεράσει ή την έχουμε αποβάλλει από την ψυχή μας σαν ένα κιτρινισμένο γράμμα ή μια άχρηστη φωτογραφία που πρέπει να σκιστεί.

Αν μας αποχαιρετά η μοναξιά προσωποποιημένη τότε θα βρούμε ταίρι.  Όταν αποχαιρετούμε τους γονείς μας γινόμαστε ανεξάρτητοι ή παντρευόμαστε. Γενικά,  ο αποχαιρετισμός δείχνει ότι κάποιος φεύγει από μας ή εμείς εγκαταλείπουμε μια παλιά κατάσταση για να βρούμε μια νέα. Η επιστροφή όμως δείχνει ότι το αντίο δεν ήταν καθόλου οριστικό. Άρα, επανερχόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Πολλές φορές η επιστροφή στα παλιά είναι αναμενόμενη όταν δεν βρούμε τα πράγματα όπως περιμέναμε εκεί που πάμε. Π.χ. ο άπιστος σύζυγος απατά τη γυναίκα του και η σύζυγος βλέπει στο όνειρό της ότι την αποχαιρετά.   Όμως, όταν επιστρέψει σ’ αυτήν, τότε το όνειρο δείχνει ότι της ανήκει πια, διότι εγκατέλειψε την άλλη. Τότε θα δει όνειρο γυρισμού. Ο αποχαιρετισμός όμως δεν δείχνει πάντα ότι απατά τη γυναίκα του ή δεν αναφέρεται στη φυγή του απ’ αυτή για να φτιάξει τη ζωή του. Μπορεί να την αποχαιρετά επειδή πεθαίνει.

Σπάνια το όνειρο αποχαιρετισμού είναι αντίθετο. Όταν π.χ. κάποιος μας αποχαιρετάει θα έρθει στη ζωή μας. Τότε είναι θέμα αντιύλης. Είμαστε στραμμένοι στον υλικό κόσμο που δεν μπορέσαμε να σπάσουμε την ύλη και να δούμε το σωστό μήνυμα. Θα μας το φανερώσει η ζωή.

Όνειρα αποχαιρετισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.