Στα όνειρα αυτά φαίνεται ότι το άτομο θέλει να κάψει το παρελθόν του και όσα του θυμίζουν την παλιά του ζωή. Ψάχνει να βρει τον τρόπο να καθαρίσει την ψυχή του και να την απελευθερώσει από τη φυλακή της. Να ζήσει μια τελειότητα και μια πνευματικότητα. Άρα, δηλώνει την αλλαγή στη ζωή του και την επιστροφή σε μια άλλη κατάσταση που θα μπορούσε να  ζήσει σε ένα άλλο σώμα με καλύτερες συνθήκες ζωής. Αυτό είναι αλληγορικό, σαν να μας λέει ότι αποκτάμε νέα ψυχή και συνεχίζουμε την ζωή μας εντελώς αλλαγμένοι και δάσκαλοι πια μιας άλλης ζωής.  Σαν το δέντρο που καίγεται και στη θέση του ορθώνεται ένα άλλο. Άρα, όταν κάτι πεθαίνει κάτι άλλο ζει.

Αυτή είναι μια τεφροδόχος. Μέσα σ’ αυτή φυλάσσεται η στάχτη του νεκρού.

Επίσης, δηλώνει ότι αν ζούσε το άτομο στο Μεσαίωνα, με τις ιδέες που έχει σήμερα, θα είχαν ορίσει να καεί ή έχει την επιθυμία να καεί μεταθανάτια. Πιθανόν όμως ένας πρόγονός του να έχει καεί και του μετέδωσε αυτή την επιθυμία μέσα από το DNA  του ή αν υπάρχει πράγματι η μετεμψύχωση ακολουθεί το κάρμα της προηγούμενης ζωής του, όπου εκεί έχει πράγματι καεί σαν μάγος ή μάγισσα. Ψυχικά, είναι λάτρης του μαζοχισμού και του αρέσει να τον βασανίζουν και να τον πονάνε, όπως ακριβώς πονάει ή καίει και η φωτιά.

Η τεφροδόχος δείχνει ότι  η μοίρα μας είναι προδιαγραμμένη, αντιπροσωπεύει τα συναισθήματά μας. Δείχνει πόσο εξαντλημένοι ήμασταν στο παρελθόν και τώρα με μια αλλαγή επιτυγχάνουμε την ευεξία και την αναγέννηση σε μια άλλη διάσταση, δηλαδή σε μια άλλη στιγμή της ζωής μας. Σαν να κάψαμε αυτό το σώμα και αποκτήσαμε καινούριο.

Όνειρα αποτέφρωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.