Σ’ αυτά τα όνειρα το άτομο απομονώνεται, φεύγει από την παρέα του, προτιμά τη μοναξιά του, θέλει να μένει απαρατήρητο. Το άτομο βλέπουμε ότι χώνεται βαθιά στη γή,  σε σπηλιές σε σημεία που δεν έχει οπτική επαφή με το πλήθος. Το πλήθος τον τρομάζει του φέρνει ζάλη και χάνεται. Όλο αυτό δείχνει μια ανασφάλεια και η μόνη σιγουριά του είναι να μείνει μακριά.  Τα όνειρα αυτά τα βλέπουν άτομα πικραμένα, πονεμένα, άτομα που έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα, άτομα που έχουν βασανιστεί,  τα άτομα που αγαπούν την μοναξιά και τα αγοραφοβικά.  Το άτομο ζητά τη φυλακή του. Φυλακίζεται οικειοθελώς, μένει σε ένα υπόγειο σπίτι κάτω από τη γη και αυτός είναι ο παράδεισός του που τον απομακρύνει από την απονιά των ανθρώπων.  Κανείς δεν ξέρει αν μέσα από αυτά τα όνειρα βρίσκουν την ηρεμία και την ασφάλεια που ζητάνε.  Ξέρουμε ότι σ΄ αυτά τα όνειρα δεν είναι χαρούμενος, δεν είναι αισιόδοξος. Κάθεται σε περισυλλογή σε πολλά ερημικά σημεία ή ακόμα και στην παραλία και με σκυμμένο κεφάλι κλαίει ή σκέφτεται ή  πενθεί ή δεν κάνει τίποτα. Δεν βλέπει και δεν ακούει τι  γίνεται δίπλα του. Το μόνο που θέλει είναι να απομονωθεί στο πιο ερημικό ή το πιο βαθύ σημείο, ώστε να μην έχει επαφή με την κοινωνία που στάθηκε καταλυτική για τον ίδιο και την ψυχή του.  Αυτό το κάνει και στην πραγματικότητα.  Όμως, στο όνειρο είναι πιο συχνό αυτό, διότι στην πραγματικότητα αν το κάνει θα χαρακτηρισθεί τρελός ή καταθλιπτικός. Πολλοί δεν έχουν το θάρρος να δείξουν στο άλλο τι πραγματικά νιώθουν από εγωισμό. Αυτοί που αναγκάζονται να το κάνουν είναι οι αγοραφοβικοί και οι καταθλιπτικοί διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Δεν είναι απαραίτητο να απομονώνεται από το πλήθος μόνο στη φυλακή, σε σπηλιές, σε παραλίες, κάτω από τη γη ή να βρίσκει κάποιο ερημικό  μέρος. Αυτό μπορεί να το κάνει σε ένα παγκάκι, στο κρεβάτι του ή να βλέπει την πόλη από το παράθυρό του χωρίς να συμμετέχει. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχει ανάγκη να μείνει μόνος για να γιατρέψει όση ψυχή του απέμεινε και να μην γίνει άλλο το περίγελο των άπονων ανθρώπων. Καθένας γνωρίζει τον εαυτό του στο όνειρο αυτό, θα πει ότι ναι, έτσι αισθάνομαι,   διότι είναι ένα σύγχρονο όνειρο που παλιά δεν υπήρχε.

Όνειρα απομόνωσης

2 σχόλια στο Όνειρα απομόνωσης

 • Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 στο 13:17
  Σύνδεσμος

  Ευχαριστώ πολύ Νεκταρια
  Έχεις απόλυτο δίκιο κάνω κακό στον εαυτό μου !!!
  Το επόμενο όνειρο με την όλο πράσινη πεδιάδα είναι ίσως λιγάκι ελπιδοφόρα ;
  Σου ευχομε να είσαι γερή και δυνατή !!!

  Απάντηση
  • Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 στο 19:15
   Σύνδεσμος

   Πολύ ελπιδοφόρο. Σου λέει ότι για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξεις τακτική.

   Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.