Είναι μηχανισμοί της ψυχής που αντιδρούν στο όνειρο προκειμένου το άτομο να τρομάξει λιγότερο και να αντέξει αυτά που αντικρίζει.  Επίσης είναι τα όνειρα που περιέχουν αντανακλαστικές κινήσεις. Π.χ. στη δίψα πίνει νερό, στην πείνα τρώει, στο κρύο φορά παλτό. Όλα αυτά είναι ψυχολογικά. Δεν αναφέρεται σε κυριολεκτικές καταστάσεις.  Επίσης,  ένα τέτοιο όνειρο ασφαλίζει το άτομο να αποφύγει μια σχέση στο όνειρο  που θα το κάνει στην πραγματικότητα να χωρίσει. Φέρνει εμπόδια για να μην κάνει αυτό που σκέφτεται. Το διώχνει, το τρομάζει, το απομακρύνει για να μην κάνει του κεφαλιού του. Όλα αυτές οι κινήσεις είναι ασυνείδητες. Το άτομο κοιμάται και δεν αντιλαμβάνεται αυτές τις κινήσεις.

Απαγορεύεται να περάσεις από εδώ. Εκτελούνται έργα. Αυτό είναι το έναυσμα να πάρουμε άλλο δρόμο απ’ αυτόν που τραβάμε.

Όταν βλέπουμε ότι  πέφτουμε στο γκρεμό μπορεί να πέσει ένα κλαδί στο δρόμο να μας σώσει τη ζωή ή να πατήσουμε φρένο την κατάλληλη στιγμή. Επίσης, βλέπουμε ένα ατύχημα και σκεφτόμαστε ότι θα το παθαίναμε εμείς αν κάναμε αυτό που έκανε το άτομο αυτό.  Μπορεί να πέσει ένας μετεωρίτης από ψηλά για να μην βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Όλες αυτές οι περίεργες καταστάσεις μας δίνουν ένα πιο καλό ριζικό απ’ αυτό που ετοιμάζουμε εμείς για τον εαυτό μας βάσει της ελεύθερης βούλησης που έχουμε. Έτσι λοιπόν αν μας φράζουν τον δρόμο, κάποιον άλλο πρέπει να πάρουμε.  Αυτό θα είναι για μας σωτηρία. Πραγματική σωτηρία. Θα το αντιληφθούμε μόλις ξυπνήσουμε. Όχι όσο κοιμόμαστε.

Όνειρα αντανακλαστικά ή ασφάλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.