Είναι τα όνειρα που δείχνουν πόσο προοδεύουμε, όχι μόνο με την έννοια της προόδου στην αποστολή που μας ανατέθηκε, αλλά και  την πρόοδο με την έννοια της ανάπτυξης. Πόσο προχωράμε και δεν κολλάμε στα ίδια. Πόσο πίσω μένουμε ή προχωράμε μπροστά. Τι αφήνουμε και τι παίρνουμε μαζί μας. Όλα αυτά δείχνουν την πρόοδο του ατόμου όσον αφορά τη ζωή και την προσωπικότητά του. Πόσο ισχυρός είναι σ’ όλα αυτά που αφήνει, ελπίζοντας και προσδοκώντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη ζωή του.  Επίσης, δείχνει την πρόοδο στη δουλειά του, στην οικογένειά του στη σχέση του και στην αποστολή του.

Όλη μας η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας!

Το τελικό αποτέλεσμα όμως  φαίνεται εδώ, διότι η διαδικασία είναι σε άλλη κατηγορία ονείρου. Το άτομο εδώ πάντα αγωνίζεται και πάντα πετυχαίνει όσα μπορεί να πετύχει. Δεν βγαίνει πάντα νικητής κι αυτό δείχνει ότι ο βαθμός ανάπτυξης είναι χαμηλός σε σχέση με άλλους. Όμως, πάντα με μια νέα προσπάθεια ανεβαίνει ή κατεβαίνει σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Αυτό φαίνεται αν ανεβαίνει βουνό ή κατεβαίνει από μια τσουλήθρα. Αν ανεβαίνει ή κατεβαίνει σκάλα κ.λ.π.  Όμως τα όνειρα της καθόδου αναφέρεται και σε αλληγορικές έννοιες όσον αφορά την υγεία. Ανεβαίνει ο σίδηρος, κατεβαίνει η πίεση, το ζάχαρο. Δεν αναφέρομαι εδώ σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Μπορεί το ίδιο όνειρο όμως να έχει αυτές τις δύο ερμηνείες. Εξαρτάται από το άτομο η ερμηνεία.

Εδώ το άτομο παίρνει μετάλλια, παίρνει επαίνους και πολλά μπράβο. Δείχνει πόσο προόδευσε στη ζωή και από την πρόοδο εξαρτάται η ανάπτυξή του σαν προσωπικότητα. Όλα εξαρτώνται από την επικράτηση στον αγώνα αυτό. Πάντα το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται.

Όνειρα ανάπτυξης και προόδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.